Москва. Руските телефонни шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров

...
Москва. Руските телефонни шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров
Коментари Харесай

РИА Новости: Руски телефонни шегаджии уговорили Жан-Клод Юнкер да отиде на шишчета в Ереван, той им казал, че Тръмп не разбира как е устроен светът

Москва. Руските телефонни шегаджии Владимир Кузнецов (Вован) и Алексей Столяров (Лексус), представяйки се за министър-председателя на Армения Никол Пашинян, са разискали с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер интернационалната конюнктура и са го уговорили да пристигна на „ шашлик “ в Ереван, предава РИА Новости.
Освен това, те са съумели да поговорят и с ръководителят на европейската дипломация Федерика Могерини. Съдейки по наличието на диалозите, със записи от които разполага РИА Новости, те са се състояли малко след избирането на Пашинян за министър председател.
В диалога с Юнкер Вован и Лексис са се оплакали от натиска от страна на Съединени американски щати. В отговор еврочиновникът е декларирал, че „ ние би трябвало още веднъж и още веднъж да обясняваме на господин Тръмп по какъв начин е организиран светът “. „ Той не схваща какво се случва. Ние би трябвало да се убедим, че той ще стартира да схваща по-добре протичащото се в Армения. Добре. Всичко е наред. Желая ви триумф! “ – е споделил Юнкер.
Майтапчиите са поканили ръководителят на Европейска комисия в Ереван, където ще му „ подготвят обичайно арменско барбекю, което у нас се назовава „ шашлик “ “. Вован и Лексус са предложили на Юнкер шашликът да се подготви на площада в Ереван и да се организира „ своего рода протест “.
„ Това също ми звучи добре! Ще дойда следващата година. През тази година това към този момент не е допустимо, а през идната ще намерим подобаващи дати и благоприятни условия “, е декларирал Юнкер.
Могерини, на собствен ред, в диалога с шегаджиите е говорила за нуждата новите арменски управляващи да поддържат положителни връзки с всички сътрудници и да не вършат избор в интерес на една страна, с цел да не се повтори украинският сюжет. При това тя е обяснила, че Брюксел не постоянно е подкрепял подобен метод, написа съветската организация.
„ Трябва да действаме доста деликатно и да заобикаляме всякакво развиване на събитията в тази посока. При това би трябвало да се подчертае, че Армения е страна, която има право да направи личен избор “, е декларирала Могерини.
Тя е добавила, че Брюксел не моли „ за другарство при изключителни условия “. „ Знам, че по-рано се придържахме към различен метод, само че за нас е доста значимо вие да усещате свободата и пространството за дейности, с цел да не ви се наложи да вършиме избор в интерес на един или различен сътрудник “, е подчертал евробюрократът.
Могерини е добавила, че това е належащо изискване за градивно партньорство, само че „ не постоянно всички се придържат към подобен метод “.

Агенция „ Фокус “ напомня:

В края на месец май въпросните съветски шегаджии съумяха да проведат 18-минутен диалог с тогавашния министър на външните работи на Англия Борис Джонсън, като също се показаха за арменския министър председател Пашинян. Преди да усети измамата, Джонсън приказвал с тях по интернационалните въпроси и за лирика. По-късно диалогът бе оповестен в Youtube от английски публицист.
Говорител на английския министър председател Тереза Мей тогава разяснява, че „ това не е трябвало да се случва “ и че се води следствие, резултатите от които и досега не са известни.
В оповестения запис мнимият Пашинян приказва британски с съветски акцент и желае съвет от английския министър по какъв начин да поддържа връзка с Владимир Путин. Освен това, Вован и Лексус поискват информация по случая „ Скрипал “. В края на диалога Джонсън декларира: „ Ще продължим да затягаме хватката към някои от олигарсите край Путин “.
Британският министър се разсмива, когато събеседникът му показва вяра, че Путин няма да го токсини с „ Новичок “.
Сред жертвите на известните телефонни шегаджии са световноизвестният артист Елтън Джон, на който се обаждат като съветския президент, президентът на Украйна Петро Порошенко, който си мисли, че приказва с президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, водачът на Беларус Александър Лукашенко и други

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР