Москва. Руските сили за специални операции са получили уникален оптически

...
Москва. Руските сили за специални операции са получили уникален оптически
Коментари Харесай

„Известия“: Руските разузнавачи ще гледат с „трето око“

Москва. Руските сили за специфични интервенции са получили неповторим „ оптически пеленгатор “, оповестява вестник „ Известия “ .
Устройството „ Спрут-3 “ е в положение да „ вижда “ бинокли, оптически прицели, устройства за нощно виждане и даже термовизионни камери денонощно, при всевъзможни атмосферни условия. След като бъдат открити, всички цели биват закрепени и автоматизирано нанесени на електронна карта, и в действително време информацията бива излъчена в щаба.
Според специалисти членовете на терористични организации сполучливо усвояват работата с съвременни модерни високотехнологични оптични системи. Ето за какво „ Спрут-3 “ ще бъде извънредно скъпо за битката с тероризма както в градски условия, по този начин и при планинските терени.
От Росгвардия прецизират за изданието, че новото устройство към този момент е минало през предварителни тествания и е предложено за предаването му на въоръжение на специфичните единици и подразделения на съветската войска. „ Спрут-3 “ е създадено от Научно-производствения център за битка с тероризма и криминалистичната техника „ СПЕКТР-АТ ". От компанията разясниха, че създаденото от тях устройство ще открива оптични и електроннооптични средства за наблюдаване и ориентиране на съперника на разстояние до пет километра.
„ Ние „ обучихме “ системата да засича всички модерни прицели, бинокли и уреди за нощно виждане. „ Спрут-3 “ е кадърен по едно и също време да засича и проучва десетки цели. Цялата информация от разузнавачите се предава в команден пункт, който може да се намира в тила. Това е устройство за групово потребление. Ако бъде употребен един или повече „ Спрут “-ове в действително време, може да бъде получена нагледна информация за най-опасните цели. Устройството ще бъде изключително потребно за групи, които търсят, разузнават или освобождават заложници “, изясни за редакцията генералният шеф на компанията-производител Алексей Ковалев.

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести ".

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР