Москва. Руските опозиционни активисти проведоха нов вид протести в Москва

...
Москва. Руските опозиционни активисти проведоха нов вид протести в Москва
Коментари Харесай

AFP: Опозицията в Москва смени тактиката на протестите

Москва. Руските опозиционни деятели организираха нов тип митинги в Москва в събота – от по един човек, носещ афиш, с цел да упорстват за свободни и почтени избори, за разлика от по-мащабните демонстрации в съветската столица предходните седмици, предава AFP .
В устрема си да заобиколят рестриктивните мерки от управляващите, деятелите се редуваха да държат протестни плакати, защото такива демонстрации механически не се нуждаят от утвърждение.
Протестите, извършени на няколко места в централна Москва, бяха надалеч от вълната на митингите, при които десетки хиляди излязоха на улиците, откакто преди месец не бяха позволени основни лица от опозицията за присъединяване в локалните избори.
Предишните манифестации, които се организираха всяка събота след спорното решение на управляващите, бяха най-големите след 2011 година, когато избухнаха всеобщи митинги против завръщането на президента Владимир Путин в Кремъл след един мандат като министър председател.
Около 3000 души бяха задържани за присъединяване и изтъкнати членове на опозицията, в това число и критикът от Кремъл Алексей Навални, остават зад решетките, напомня организацията.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР