Москва. Руската самолетостроителна корпорация МиГ“ започна опитно-конструкторски работи по създаването

...
Москва. Руската самолетостроителна корпорация МиГ“ започна опитно-конструкторски работи по създаването
Коментари Харесай

EA Daily: МиГ-41: Руската корпорация създава прихващач от ново поколение

Москва. Руската самолетостроителна корпорация „ МиГ “ стартира опитно-конструкторски работи по основаването на изтребител-прихващач от ново потомство ПАК Директива за птиците (перспективен авиационен комплекс за далечно прихващане). Това съобщи генералният шеф на корпорацията Илия Тарасенко, предава съветската осведомителна организация EA Daily .
По думите на Тарасенко, планът се реализира под егидата на Обединената авиостроителна корпорация (ОАК), целият комплекс от работата се води интензивно и в скоро време резултатите ще бъдат показани пред обществеността.
„ Проектът ПАК Директива за птиците се намира в етап на опитно-конструкторски работи “, съобщи шефът на „ МиГ “.
Той означи също, че новият изтребител би трябвало да размени МиГ-31, чийто витален цикъл приключва след 10 години, а след това ще би трябвало да бъде сменен. Именно него би трябвало да смени новият аероплан ПАК Директива за птиците, който също по този начин носи името МиГ-41.
Както предава ТАСС, по-рано опитно-конструкторските работи по основаването на нов прихващач бяха обявени от някогашния главнокомандващ на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия и ръководител на Комитета на Съвета на федерацията по защита и сигурност Виктор Бондарев.
По-късно корпорация „ МиГ “ удостовери информацията и добави, че с изключение на пилотируемия вид на този аероплан се преглежда и основаването на безпилотна машина, която може да извършва бойни задания дори и в галактическото пространство.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР