Москва. Русия ще подкрепи кандидатурата на представителя на България Кристалина

...
Москва. Русия ще подкрепи кандидатурата на представителя на България Кристалина
Коментари Харесай

ТАСС: Русия подкрепя кандидатурата на Кристалина Георгиева

Москва. Русия ще поддържа кандидатурата на представителя на България Кристалина Георгиева за длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд (МВФ). Това се споделя в известие на уеб страницата на Министерството на финансите на Руската федерация, представено от TACC .
" Русия има позитивно отношение към номинирането на кандидатурата на Кристалина Георгиева и ще бъде подготвена да я поддържа по време на идния избор ", се споделя в известието.
На 2 август 2019 година Европейският съюз реши да предложи Георгиева за поста началник на МВФ. За първи път в 75-годишната история на Фонда той може да бъде управителен от представител на страна, чиято стопанска система принадлежи към „ разрастващите се пазари “, съобщи финансовото министерство.
Георгиева евентуално ще завоюва вота, защото страните от Европейски Съюз имат 44% от гласовете на МВФ, с цел да получат повече от 50% от гласовете, претендентът от България би трябвало да получи поддръжката единствено на няколко страни.
" Кандидатурата на Георгиева наподобява е верният избор. Госпожа Георгиева е ослепителен посланик, всестранно подготвен икономист, способен високопрофесионален финансист. В обстановката на засилващ се протекционизъм в международната стопанска система нейният опит в решаването на проблеми на развиването ще бъде потребен както в никакъв случай до момента ", показват от съветското ведомство.
Както бе обявено през юли 2019 година, Кристин Лагард краткотрайно престава да извършва функционалностите на ръководещ шеф на МВФ по отношение на издигането на нейната кандидатура за поста на началник на Европейската централна банка (ЕЦБ). На този пост тя би трябвало да размени италианеца Марио Драги на 1 ноември.

Превод и редакция: Юлиян Марков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР