Москва. Русия се надява, че никакви фактори няма да й

...
Москва. Русия се надява, че никакви фактори няма да й
Коментари Харесай

Кремъл: Русия се надява, че нищо няма да попречи на изпълнението на задълженията по газовите договори

Москва. Русия се надява, че никакви фактори няма да й попречат да продължи да извършва безупречно отговорностите си по съществуващите газови контракти. Това акцентира прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, предава TACC .

„ Все още желаеме да се надяваме, че нищо няма да попречи на Руската федерация да продължи безупречно да извършва отговорностите си по съществуващите контракти “, сподели той, разяснявайки думите на президента на Беларус Александър Лукашенко по отношение на опцията Минск да прибегне до прекъсването на преноса на природен газ за Европа в случай че заради западните наказания републиката ще бъде сложена в „ изключително състояние “.

По-рано, в изявление за турската телевизионна и радио компания TRT, Лукашенко сподели, че в случай че това се случи и няма различен метод да се отговори на глобите, Минск ще се възползва и от „ тази твърда мярка “.

Преди това, на 11 ноември, на среща с държавното управление на страната, Лукашенко заплаши Европейския съюз при положение на разширение на глобите да прекъсне преноса на газ към Европа, който минава през тръбопровода „ Ямал-Европа “, напомня организацията.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР