Москва. Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част

...
Москва. Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия никога няма да признае Голанските възвишения за част от Израел

Москва. Русия в никакъв случай няма да признае Голанските възвишения за част от Израел, съобщи пред РИА Новости членът на интернационалната комисия на Съвета на Федерацията Олег Морозов.
„ Русия в никакъв случай няма да признае това “, акцентира ссенаторът.
Той означи също, че „ Тръмп интензивно нервира международната общественост и арабския свят “.
Морозов счита, че американският президент преследва три цели.
„ Първата е да привърже още по-тясно към себе си Израел, който би трябвало да види в Съединени американски щати не просто основния, а всъщност, единственият си съдружник по този въпрос “, съобщи сенаторът.
„ Втората цел е да раздели арабския свят. Някои ще се огънат и ще замълчат. Това ще го свърже със Съединени американски щати и ще отслаби арабското единение по този въпрос “, добави той. „ Третата е удар по Сирия и нейното партньорство с Русия “, заключи политикът.
Първият заместник-председател на интернационалната комисия на Съвета на Федерацията Владимир Джабаров описа пред РИА Новости, че Съединени американски щати не са удовлетворени от почналото спокойно контролиране на сирийския спор и по тази причина подхващат дейности за нагнетяване на напрежението в района.
„ Тъкмо стартира да се успокоява обстановката в Близкия Изток, стартира процесът на спокойно контролиране в Сирия и Съединени американски щати незабавно се пробваха да налеят масло в огъня “, означи той.
Джабаров акцентира, че решението на американците наподобява на едно от предходните – признаването на Ерусалим за столица на Израел.
„ На американците не им би трябвало мир в този район, нужна им е война и безпорядък, те желаят да продават оръжието си “, означи сенаторът.
Той изрази страдание, че това безогледно изявление на Тръмп може да наруши нежното равновесие в арабския свят, да стартират провокации против Израел и в следствие от това конфликти.
Джабаров подсети, че на така наречен противоречиви територии сега има подразделения от миротворци.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР