Москва реагира с голяма тревога въоръжението от САЩ на подводници

...
Москва реагира с голяма тревога въоръжението от САЩ на подводници
Коментари Харесай

Русия бие тревога: САЩ разполагат ядрени бойни глави на свои подводници?

Москва реагира с огромна паника въоръжението от Съединени американски щати на подводници с нови модел нуклеарни бойни глави с дребна мощ, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС. Той разясни, че паниката не е подбудена от това, че Русия вижда опасност за своята сигурност, която по думите му е " обезпечена по благонадежден метод ". " Но от позиция на доктрините и концепциите, които американците ползват в нуклеарната сфера, това е доста обезпокоително ", сподели Рябков. Според него " Съединени американски щати действително намаляват нуклеарния предел " и позволяват опцията " да водят лимитирана нуклеарна война и да победят в такава война ". Руският върховен посланик установи, че Съединени американски щати се движат в " рискова посока към планирането на безусловно неприемливи катастрофически сюжети ".

Във вторник, заместник-министърът на защитата по политическите въпроси Джон Ръд заяви, че Военноморски сили на Съединени американски щати са почнали да разполагат на подводници нови нуклеарни бойни глави с дребна мощ. Според Пентагона това понижава риска от нуклеарна война и спомага за възпирането на Русия от започването на стеснен нуклеарен спор.

Миналата година Русия и Съединени американски щати се отдръпнаха от Договора за очистване на ракетите със междинен и дребен обхват от 1987 година Вашингтон съобщи, че прави това, тъй като Русия нарушава контракта, което Москва отхвърли. От своя страна, Русия упреква Съединени американски щати, че не желае да удължи периода на Договора за понижаване на стратегическите въоръжения, който изтича през 2021 година.

Подобно говорене от страна на Русия буди подозрения до каква степен откровена е в своите констатации или властта в Кремъл не търси опрощение за личната си нападателна външна политика, с която непрекъснато се пробва да показва мощ и предпочитание да се постанова като водеща военна мощ в света. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР