Москва реагира с голяма тревога относно въоръжението от САЩ на

...
Москва реагира с голяма тревога относно въоръжението от САЩ на
Коментари Харесай

Русия: САЩ допускат възможността да водят ядрена война

Москва реагира с огромна паника по отношение на въоръжението от Съединени американски щати на подводници с нови модел нуклеарни бойни глави с дребна мощ. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от ТАСС.

Той разясни, че паниката не е подбудена от това, че Русия вижда опасност за своята сигурност, която по думите му е " обезпечена по благонадежден метод ". " Но от позиция на доктрините и концепциите, които американците ползват в нуклеарната сфера, това е доста обезпокоително ", сподели Рябков. Според него " Съединени американски щати действително намаляват нуклеарния предел " и позволяват опцията " да водят лимитирана нуклеарна война и да победят в такава война ", съобщи БНР.

Руският върховен посланик установи, че Съединени американски щати се движат в " рискова посока към планирането на безусловно неприемливи пагубни сюжети ". Заместник-министърът на защитата по политическите въпроси Джон Ръд заяви, че Военноморски сили на Съединени американски щати са почнали да разполагат на подводници нови нуклеарни бойни глави с дребна мощ. Според Пентагона това понижава риска от нуклеарна война и спомага за възпирането на Русия от започването на стеснен нуклеарен спор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР