Москва. Разработчикът на зенитно-ракетните системи С-300, С-400 и С-500 Алмаз-Антей“

...
Москва. Разработчикът на зенитно-ракетните системи С-300, С-400 и С-500 Алмаз-Антей“
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Москва. Разработчикът на зенитно-ракетните системи С-300, С-400 и С-500 „ Алмаз-Антей “ сподели създаден от него електрически автомобил. Кросоувърът на военната компания ще може да изминава повече от 400 км с едно зареждане и развива до 197 км/ч, оповестява вестник РБК .

Кабината на E-NEVA е оборудвана с мултимедийна система, която включва дигитален приборен панел, проекционен екран на предното стъкло и 15-инчов сензорен екран. Обемът на багажника на електрическия кросоувър е 610 литра.

Автомобилът ще бъде конструиран с разнообразни задвижващи системи, в това число хибридна, задвижвана от природен газ или водород.

„ Алмаз-Антей “ е прочут като разработчик на системи за противовъздушна и противоракетна защита, в това число зенитно-ракетните системи С-300, С-400 и С-500.
***
Москва. Повече от 60% от руснаците съжаляват за разпадането на Съветския съюз, както се вижда от изследване на Фондация „ Обществено мнение “ (ФОМ. Най-често интервюираните във възрастовите групи 46-60 (82%) и над 60 (76%) съжаляват за разпадането на Съюз на съветските социалистически републики, написа „ Взгляд “ .

Процентът на руснаците, които съжаляват за разпадането на Съветския съюз, се усилва от 2011 година Тогава 51% от интервюираните дадоха отговор позитивно на този въпрос. През декември 2014 година към този момент 58% от интервюираните показват същото мнение, а през декември 2021 година - 62%, съгласно уеб страницата на ФОМ.

Уточнява се, че 21% не съжаляват за разпадането на Съюза. ай-често по този метод дават отговор респондентите от 18 до 30 години (39%). В същото време 52% от интервюираните биха желали да видят възобновление на Съветския съюз. 31% от интервюираните не биха желали Съюзът да се върне към нов живот. Мнозинството от интервюираните (74%) считат, че възраждането на Съюз на съветските социалистически републики през днешния ден не е допустимо.

По-рано Взгляд писа, че съгласно социологическите изследвания болшинството от някогашните руски жители съжаляват за разпадането на страната. В тази връзка те постоянно напомнят директните виновници - Горбачов, Елцин и Кравчук.
***
Киев. В Украйна проработи първата доброволна противопожарна тайфа, в която ще служат монахини от манастира „ Света Троица Мотронински “ в Черкаска област. Това оповестиха на 22 декември от локалната държавна работа за незабавна помощ, отбелязва съветският вестник „ Известия “ .

„ На позвъняванията ще откликват петима доброволци – игуменката Илария, две от послушничките на манастира - Лариса и Христина, и двама водачи на пожарна кола “, се споделя в известието.

Отбелязва се, че с изключение на обезпечаването на пожарната сигурност на манастира, под отбраната на доброволците ще бъдат още седем села и две обитаеми места, защото дистанцията до най-близката пожарна работа е към 20 км.

Подчертава се, че доброволците са минали особено образование, по време на което са отработили извършения по бойно разрастване, водоснабдяване и оказване на първа здравна помощ на потърпевшите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР