Москва разкритикува решението на САЩ да наложат пълна забрана върху

...
Москва разкритикува решението на САЩ да наложат пълна забрана върху
Коментари Харесай

Москва: Забраната на САЩ върху вноса на руски суров петрол ще има глобални отрицателни последствия

Москва разкритикува решението на Съединени американски щати да наложат цялостна възбрана върху вноса на съветски недопечен нефт и предизвести, че това може да има световни негативни последици, съобщи ДПА.

" Американският санкционен напън върху Русия от дълго време прекрачи всевъзможни граници на политическата и икономическата логичност ", написа на Facebook страницата си съветското посолство във Вашингтон. " Както нормално, Съединени американски щати не мислят за събитието, че рестриктивните мерки постоянно са нож с две остриета. "

В известието се добавя, че е явно, че отхвърлянето на съветските запаси " ще докара до обилни съмнения на международните енергийни пазари. Това ще се отрази негативно на ползите на фирмите и потребителите, най-много в самите Съединени щати. "
Посолството съобщи, че " Русия има разновидности къде да пренасочи своите висококачествени и конкурентноспособни артикули ".

Забраната нанася " мощен удар " върху " войната на Путин ", сподели Байдън. Същевременно той предизвести американците, че " отбраната на свободата ще има своята цена ".

" Съединени американски щати се прицелват в главната артерия на съветската стопанска система. Забраняваме целия импорт на съветски нефт, газ и енергоносители. Това значи, че съветският нефт повече няма да бъде одобряван в американските пристанища и американският народ ще нанесе нов мощен удар върху военната машина на Путин ", сподели президентът в Белия дом.

Въпреки че Байдън се опита да работи съгласно европейските си съдружници, той призна, че мнозина от тях не афишират сходна възбрана, тъй като разчитат в по-голяма степен на вноса на нефт и газ от Москва.

" Можем да предприемем тази стъпка, когато другите не могат ", сподели Байдън. " Ние работим в тясно съдействие с Европа и нашите сътрудници, с цел да разработим дълготрайна тактика за понижаване на зависимостта им и от съветската сила ", добави той.

Англия вкара лични ограничавания върху вноса на съветския нефт минути преди Вашингтон. Лондон възнамерява последователно да постави завършек на вноса на нефт от Русия до края на годината.

Държавите по света се сплотяват към нуждата да се подхващат съответни стъпки за понижаване на зависимостта си от съветския нефт, даже в случай че това е мъчно за някои централноевропейски страни, заяви английският министър председател Борис Джонсън.

" Постигнато е единодушие по отношение на нуждата да се заобиколи зависимостта от съветския нефт и газ, макар че това е необикновено мъчно за някои европейски страни (...) Това, което вършим, е първата стъпка ", сподели Джонсън след среща с държавни ръководители от Чехия, Унгария, Полша и Словакия.

" Това е огромна стъпка, която светът прави (...) Нивото на омерзение и отвращение от протичащото се в Украйна се усилва на всички места и примката към режима (на съветския президент Владимир Путин - бел. р.) се стяга ", приключи Джонсън.

Министърът по въпросите на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика на Англия Куази Куартенг сподели, че вносът на нефт и петролни артикули от Русия ще бъде преустановен до края на годината. Според него преходният интервал " ще даде на пазара, бизнеса и веригите за доставки повече от задоволително време, с цел да заменят съветския импорт ", който покрива 8 % от търсенето във Англия.

Куартенг заяви и че Обединеното кралство ще работи с другите си снабдители на нефт, в това число Съединени американски щати, Холандия и страните от Персийския залив, с цел да обезпечи спомагателните доставки.

По-рано във вторник Европейската комисия показа проект за реализиране на самостоятелност от съветските изкопаеми горива.

В същото време немският външен министър Аналена Бербок съобщи, че в случай че Германия забрани вноса на съветски нефт, превозът в страната ще спре.

Цените на петрола в международен мащаб могат да се покачат до 200 $ за барел, в случай че Европа и Съединени американски щати забранят вноса на съветски нефт, предизвестиха анализатори от основаната в Осло консултантска компания " Ристард енерджи " (Rystad Energy).

Анализаторите на компанията споделиха, че оценката от 200 $ се основава на догатката, че западните наказания могат да отстранен от пазарите към 4 милиона барела съветски нефт дневно.

Русия е вторият по величина експортьор на нефт в света, като дневно доставя към 7 милиона барела недопечен нефт и петролни артикули.

Цените на черното злато скочиха след решението на Вашингтон. Барел от сорта Брент от Северно море доближи 131,41 $, което е покачване с 8,21 $ по отношение на вчерашната търговия. Американският лек недопечен нефт прибави 7,91 $ до 127,21 $ за барел, осведоми ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Генералният секретар на ОПЕК Мохамед Баркиндо предизвести, че международното произвеждане на нефт няма да бъде задоволително, с цел да компенсира цялостен отвод от съветския нефт. Ръководителят на Международната организация по силата Фатих Бирол уточни, че при потребност могат да бъдат освободени спомагателни петролни запаси.

Източник: dnes.bg
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР