Москва разкритикува решението на САЩ да наложат пълна забрана върху

...
Москва разкритикува решението на САЩ да наложат пълна забрана върху
Коментари Харесай

Русия предупреди за глобални последици от американската забрана за вноса на руски петрол

Москва разкритикува решението на Съединени американски щати да наложат цялостна възбрана върху вноса на съветски недопечен нефт и предизвести, че това може да има световни негативни последици, съобщи ДПА.

" Американският санкционен напън върху Русия от дълго време прекрачи всевъзможни граници на политическата и икономическата логичност ", написа на Facebook страницата си съветското посолство във Вашингтон.

" Както нормално, Съединени американски щати не мислят за събитието, че рестриктивните мерки постоянно са нож с две остриета ", се споделя още в известието.

В него е посочено, че е явно, че отхвърлянето на съветските запаси " ще докара до обилни съмнения на международните енергийни пазари. Това ще се отрази негативно на ползите на фирмите и потребителите, най-много в самите Съединени щати. "

Посолството съобщи, че " Русия има разновидности къде да пренасочи своите висококачествени и конкурентноспособни артикули ".

Съединени американски щати не оказват напън на съдружниците да не разрешават вноса на съветски нефт

Съединени американски щати не упражняват напън върху съдружниците си да постъпят като Вашингтон и да забранят вноса на съветски нефт и енергоносители, съобщи американският министър на енергетиката Дженифър Гранхолм, представена от Ройтерс.

" Ние (в САЩ) не разчитаме толкоз доста на съветския нефт, въобще не разчитаме и на съветски газ. Знаем, че нашите съдружници по света може да не са в същото състояние. Затова и не желаеме от тях да постъпват по същия метод ", сподели Гранхолм в изявление за Си Ен Би Си.

Вчера президентът на Съединени американски щати Джо Байдън наложи незабавна възбрана върху вноса на нефт и други енергоносители от Русия като ответна мярка за нахлуването в Украйна.

Проучване на Ройтерс/Ипсос демонстрира, че към 80 % от запитаните американци утвърждават наложената възбрана. В проучването се вижда, че това мнение се споделя от солидно болшинство измежду последователите и на двете съществени партии в Съединени американски щати.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР