Москва разхлаби някои ограничителни мерки в борбата с коронавирус. За

...
Москва разхлаби някои ограничителни мерки в борбата с коронавирус. За
Коментари Харесай

Москва разхлабва на фона на нов скок на заразените с коронавирус

Москва разхлаби някои ограничаващи ограничения в битката с ковид . За първи път от 9 седмици московчани ще могат да вършат дълги разходки на открито, осведомят Би Би Си и Агенция Франс Прес.

Кметът на Москва Сергей Собянин съобщи пред съветския президент Владимир Путин, че ще разхлаби някои правила в столицата , в това число ще разреши отваряне на комерсиалните центрове и по-голяма независимост за хората да напущат жилищата си. Парковете също отварят.
 Пак над 9 000 новозаразени в Русия за денонощие
Пак над 9 000 новозаразени в Русия за денонощие

Починали са още 162 души

Преди на московчани им беше разрешено да излизат единствено до магазина за храна, да разхождат домашните си любимци и да пътуват до работа единствено с позволение. Ограниченията влязоха в действие от 30 март.

Автосалоните, химическото почистване, обущарите, книжарниците и пералните също отварят от през днешния ден. Ресторантите, кафенетата и кината ще останат затворени за момента.
 Над 405 хиляди инфектирани с новия ковид в Русия
Над 405 хиляди инфектирани с новия ковид в Русия

През последното денонощие новозаразените са 9 268 души

Сега на московчани им е разрешено да се разхождат по три пъти седмично - два пъти през работните дни и веднъж през уикенда - в избрани дни и на избрани места. Собянин посочи, че разходките са разрешени сред 09,00 часа и 21,00 часа . Хората също могат да спортуват на открито, само че единствено сред 05,00 часа и 09,00 часа и с маски.

Новите регулации провокираха поток от насмешки в обществените медии. Мерките са определяни като " висша нелепост ".

Московските управляващи също оповестиха, че няма да се разрешават всеобщи мероприятия до 14 юни, когато изтичат прецизните ограничения.

По-рано стана ясно, че инфектираните с ковид в Русия са се нараснали с над 9000 за денонощие.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 6 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 370 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джонс Хопкинс " демонстрират над 6,1 млн. случая и повече от 372 000 умряли в 188 страни, възстановили са се повече от 2,6 млн. души.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джонс Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР