Москва разчита, че действията на Прищина по отношение на представител

...
Москва разчита, че действията на Прищина по отношение на представител
Коментари Харесай

Руското външно министерство осъди обявяването на руски дипломат за персона нон грата в Косово

Москва разчита, че дейностите на Прищина във връзка с представител на задачата на Организация на обединените нации в Косово ще получат нужния отпор от страна на управлението на организацията, се споделя в публикуван във вторник коментар на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова по отношение на оповестяването за личност нон грата на съветски помощник на задачата, заяви ТАСС.

Захарова дефинира действието на косовските управляващи като " продължение на провокациите за изостряне на междунационалните връзки в Косово, дискредитиране на задачата на Организация на обединените нации и констуктивната роля на Русия на Балканите ". Решително осъждаме всевъзможни опити да се ограничи или изгони задачата на Организация на обединените нации от Косово, предприемайки нападателни стъпки, които са в несъгласие с духа и буквата на резолюция 1244 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи Захарова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Решението за оповестяване на съветския чиновник в ЮНМИК Андрей Николаевич Антонов за личност нон грата бе признато на 31 декември по искане на премиера на Косово Албин Курти. Според министъра на външните работи на Косово Доника Гервала решението е било взето поради неговата нездравословна активност, която нарушава националната сигурност на Република Косово.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР