Москва. Продължава подготовката за визитата на ръководителя на Роскосмос Дмитрий

...
Москва. Продължава подготовката за визитата на ръководителя на Роскосмос Дмитрий
Коментари Харесай

ТАСС: НАСА продължава да се готви за визитата на Рогозин в САЩ въпреки критиките от Вашингтон

Москва. Продължава подготовката за визитата на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин в Съединени американски щати макар рецензиите от страна на представители на политическия истаблишмънт, оповестява ТАСС .
За това заяви прессекретарят на НАС Мегън Пауърс.
" Корените на връзките сред Съединени американски щати и Русия в галактическата област са още от 70-те години на предишния век ", е изтъкнала тя. " Поради тази историческа причина НАСА кани ръководителя на съветската галактическа организация да посети Съединени американски щати. Освен това след визитата на шефа на НАС през октомври в Русия за присъединяване в деянията във връзка изпращането на екипажа за Международната галактическа станция (МКС), НАСА реши да го предложения, с цел да посети нашите комплекси в Съединени американски щати и с цел да обсъдим насоките, в които да продължи нашето съдействие в космоса ", е добавила Пауърс.

Критика на визитата
По-рано редица американски чиновници и законодатели излязоха с рецензия по адрес на плануваната аудиенция на Рогозин в Съединени американски щати. „ Така се пуска безусловно погрешен сигнал за относителна анулация на глобите, въпреки и краткотрайна, с цел да го поканят да изнесе лекция пред студенти в един от най-хубавите наши университети “, е декларирал Марк Уорнър, конгресмен от щата Вирджиния, пред специфичния комитет по разузнаване към Сената.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР