Москва продължава да търси доказателства година след атаката над руския

...
Москва продължава да търси доказателства година след атаката над руския
Коментари Харесай

Година след отравянето на Навални Русия още иска доказателства

Москва продължава да търси доказателства година след офанзивата над съветския отстъпник Алексей Навални в Сибир, като упрекна западните страни, и по-специално Германия, в клеветническа акция, написа ДПА.

В свое изказване външното министерство на Русия още веднъж изиска данни, потвърждаващи, че опозиционерът в действителност е бил токсичен с невропаралитичния сътрудник „ Новичок “. Според ведомството Германия и съдружниците ѝ преди година са подготвили провокация, която да дискредитира Русия пред очите на международната общественост.

„ Някои западни страни непосредствено, както и с потреблението на осведомителни ресурси… непрекъснато употребяват Навални и обкръжението му за създаване на имиджа на организационния център на демократичното протестно придвижване в Русия “, показват от външното министерство, представени от ТАСС.

На 20 август 2020 година, по време на вътрешен полет от сибирския град Томск, Навални изпадна в кома, което наложи спешно кацане на самолета, с който пътуваше, в Омск. Хоспитализиран е в локалната болница, само че след гледище от страна на брачната половинка му бе изместен в берлинската клиника „ Шарите “, където при започване на септември още веднъж пристигна в схващане.

Междувременно обаче две самостоятелни лаборатории във Франция и Швеция потвърдиха, че става дума за отравяне с „ Новичок “. Докато Русия отхвърля да има общо, Навални и екипът му предоставиха редица проучвания и документи, доказващи противоположното.

Противникът на Путин се възвърне и се върна в родната си страна в средата на януари. Още на летището обаче беше задържан, а по-късно и наказан на две години и половина затвор поради нарушение на условна присъда от правосъден развой за машинация, извършен през 2014 година. В момента излежава присъдата в наказателна колония.

В утрешния ден немският канцлер Ангела Меркел и съветският президент Владимир Путин ще се срещнат в Кремъл.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР