Москва продължава да използва отношенията си с Иран, за да

...
Москва продължава да използва отношенията си с Иран, за да
Коментари Харесай

ISW: Москва използва Иран за военна подкрепа в Украйна

Москва продължава да употребява връзките си с Иран, с цел да обезпечи военна поддръжка за войната в Украйна. Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) прихвана диалог от 10 февруари, в който двама оператори на безпилотни самолети Shahed координират цели на кюрдски акцент, с думи на фарси.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

ISW не може да разпознава диалекта в аудиозаписа с огромна убеденост, само че фактът, че лицата в аудиоклипа са оператори Shahed, демонстрира, че те може да са оператори от Ирански Кюрдистан, които евентуално са свързани с Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война. Далеч по-малко евентуално е Русия да е съумяла да разпознава или импортира обособени кюрдски екстремисти с опит в ръководството на дронове, с цел да нанесат удари против Шахид против Украйна. ISW по-рано заяви, че детайли, свързани с Корпуса, евентуално поддържат потреблението на безпилотни самолети Shahed от Русия, като работят като оператори и обучители, а операторите в прихващането на ГУР евентуално са част от същата линия на старания.

Британското издание The Guardian заяви по въпроса на 13 февруари, че Иран е пренесъл контрабандно минимум 18 дрона с огромен обхват на деяние в Русия, употребявайки лодки и ирански държавни самолети.

The Guardian откри, че тези колета включват шест дрона Mohajer-6 и 12 дрона Shahed-121 и 129, които имат качества за нанасяне на удари въздух-земя и са проектирани да доставят потребен товар до задачата и да се върнат в базата, за разлика от Shahed-131 и 136 безпилотни летателни апарата вид муниции, които съветските сили са употребявали необятно в Украйна до момента.

Руски блогъри означиха на 13 февруари, че обвързваните с Корпуса товарни самолети Ил-76 постоянно летят до Русия, което допуска, че Техеран непрекъснато дава на Москва разнообразни материали. 

Тези точки от данни, взети в тандем, допускат, че Русия продължава да разчита на Иран за военна и софтуерна поддръжка в Украйна и че някои ирански чиновници евентуално са в Украйна, подкрепяйки непосредствено съветските офанзиви против украинската гражданска инфраструктура, както ISW заяви по-рано.

Продължаващото разпространяване от групата Вагнер на умишлено брутални видеоклипове с извънсъдебни изтезания и като цяло графично наличие възстановява възходящо равнище на грубост и бандитизъм във вътрешното съветско осведомително пространство. Канал в Telegram, обвързван с " Вагнер ", разгласява видео на 12 февруари, показващо бруталната екзекуция на някогашния войник Дмитрий Якушченко с чук.
 ISW: Путин още веднъж сполучливо води хибридна война против Запада
ISW: Путин още веднъж сполучливо води хибридна война против Запада

Целта е да спрат военните доставки за Украйна

Съобщава се, че Якушченко е бил наказан за обир и ликвидиране в Крим и е излежавал 19-годишна присъда, когато се е включил.  Каналът Telegram, обвързван с " Вагнер, " упрекна Якушченко, че е избягал в Украйна и разгласява видеозапис, в който съгласно известията Якушченко показва проукраински настроения, до момента в който е в украински плен. Финансистът на групата Евгений Пригожин по-късно разгласява видео, в което Якушченко е жив и незасегнат и благодари на " Вагнер " за прошката.

Кремъл евентуално ще би трябвало да балансира продължаващото си предпочитание да употребява " Вагнер " като краткотрайна мярка при провеждането на интервенции в Украйна с вредите, които все по-очевидната безредна грубост, която Вагнер стартира да институционализира, нанася на съветското общество.

Руските управляващи от ден на ден подхващат ограничения за поощряване на автоцензурата в Русия под прикритието на противопоставяне на засилените осведомителни закани вследствие на нахлуването в Украйна. Представител на Главния радиочестотен център на Русия, дъщерно сдружение на съветския държавен медиен цензор Roskomnazdor, разгласи стартирането на системата за автоматизирано търсене " Okulus ", която автоматизира сканирането на текст, изображения и видеозаписи за разкриване на държавно цензурирано наличие, екстремистко тематики, апели за всеобща противозаконна активност, самоубийство и про-наркотици и про-ЛГБТК наличие (което Москва явно преглежда като представляващо опасност за националната сигурност). Съобщава се, че ще разработят изцяло Okulus до 2025 година

Руският Okulus няма връзка с никакви софтуерни оферти на западни компании с сходни имена. Официално се твърди, че невиждано количество подправена информация, популяризирана с висока скорост, е наводнила съветското осведомително пространство след началото на нахлуването в Украйна и че Okulus може да проучва 200 000 фотоси дневно.

Беларуска хакерска група, за която се допуска, че е хакнала Okulus, твърди, че Okulus би трябвало да открива персонални обиди , ориентирани към съветския президент Владимир Путин, в това число съпоставения с нелицеприятни фигури.

Руският президент Владимир Путин продължава обществено да застава зад съветското Министерство на защитата (МО), до момента в който съветските сили не престават да понасят пагубни загуби към Въгледар, Донецка област. Путин разяснява предаване на съветската държавна телевизия, записано на 9 февруари и излъчено на 12 февруари, че съветската " морска пехота работи както би трябвало сега " и че Тихоокеанският и Северният флот " се бият героично ".

Вероятно Путин съзнателно е похвалил своите Тихоокеански и Северен флот на фона на публикуванитe  обилни загуби на механизирани детайли от 155-та морска пехотна бригада на Тихоокеанския флот при тяхното нахлуване против Въгледар.

Руското МО резервира безмълвие по отношение на съветските загуби във Въгледар и коментарът на Путин следва изказването на съветския министър на защитата Сергей Шойгу на 7 февруари, че съветските сили сполучливо развиват атака във Въгледар.

Путин евентуално съзнателно удвоява извънредно оптимистичното изложение на съветското МО на фронтовата линия Въгледар, с цел да поддържа описа за идна и огромна съветска атака в Донецка област. Путин евентуално също по този начин се въздържа да застане на страната на сериозните милблогъри, които от ден на ден упрекваха съветското МО и военното командване, че не са се поучили от предходните си неточности при провеждането на механизирани интервенции.

Коментарът на Путин обаче може също да алармира за желание за усилване на офанзивата против Въгледар с повече мобилизирани сили или посредством наново изпращане на останалите детайли от Северния флот в региона.
 ISW: Кремъл забуксува в Донбас
ISW: Кремъл забуксува в Донбас

Пригожин губи въздействие в Русия

ISW неотдавна видя украински сили да унищожават съветски ракетни системи земя-въздух — съгласно известията принадлежащи на 80-та обособена арктическа мотострелкова бригада на Северния флот — в окупираната Херсонска област.

Украински публични лица също оповестиха по-рано, че съветската войска е натрупала някои сили в Мариупол, единствено на 75 километра югоизточно от Въгледар.

Тези знаци допускат, че съветските сили, в това число елементи от Северния флот, може да се приготвят за ангажиране във Въгледар. Путин може да е алармирал, че продължава да поддържа съветските сили там, с цел да компенсира новините за обилни провали на стандартните съветски елементи в сериозни браншове на фронта.

Използването от страна на съветската войска на мобилизиран личен състав като заместители в развалените в борба елементи е малко евентуално да генерира задоволително нападателни качества за широкомащабно и бързо механизирано нахлуване. Представителят на украинското Таврийско оперативно направление Олексий Дмитрашкивски съобщи, че съветските военни ще би трябвало да окомплектоват за трети път 155-а морска пехотна бригада заради загубите й във Вугледар и предходни военни неуспехи към Киевска област и Павливка, Донецка област.

Дмитрашкивски означи, че 155-а морска пехотна бригада е имала 5000 военнослужещи преди провалянето си във Въгледар. Руски военнослужещ от 155-а морска пехотна бригада, взел участие в щурма на Въгледар, сподели на съветски опозиционен издател, че бригадата е била 80% до 90% окомплектована с мобилизирани мъже, защото съветското военно командване поредно укрепва съветските елементи с мобилизирани военнослужещи.

Продължителното разчитане на Русия на мобилизирани мъже, които не са били в положение да извършват военни задания като идентифициране и разкриване на минни полета или да знаят какво да вършат, откакто са се заблудили в тях по време на нападението, демонстрира, че тези мобилизирани детайли нямат нужния военен опит, нужен за образуване на сполучлива механизирана атака. Тези мобилизирани мъже евентуално са получили лимитирано самостоятелно образование и им липсва сплотеността на единиците и професионалното образование или опит, нужни за офанзиви. Русия може да разположи спомагателни мобилизирани детайли, които може да са в положение да организират постоянни отбранителни интервенции или основани на безсилие настъпателни интервенции на фронтовата линия Въгледар, само че е малко евентуално тези мобилизирани бойци да станат ефикасни механизирани детайли, способни да провеждат сполучливи настъпателни интервенции за къс интервал от месеци.

Представителят на украинското Главно военно разследващо ръководство (ГУР) Вадим Скибицки съобщи на 12 февруари, че Русия ще отсрочи втората вълна на готовност, защото Русия към момента изпитва компликации с първата вълна на готовност.

Руските управляващи обаче не престават да поставят старания за криптомобилизация, с цел да смекчат отрицателните последствия от оповестената втора вълна на готовност, както ISW допусна по-рано.

По-рано Путин разпореди на съветското Министерство на защитата (МО) да позволи систематичните повреди в системите за готовност в къс период и може да употребява неналичието на усъвършенствания като причина за закъснение на непопулярната, само че евентуално нужна втора вълна на готовност.

Сателитни фотоси, снимани в края на януари и началото на февруари, също демонстрираха руснаци, които построяват нов полеви лагер наоколо до полигона Погоново в област Воронеж, който може да подкрепи бъдещи старания за готовност.

Наемниците от групата не престават да търпят огромни загуби вследствие на скъпоструващи интервенции в Източна Украйна . Двама бойци на Вагнер и някогашни пандизчии споделиха пред CNN, че техните елементи са претърпели съществени загуби при набези в жанр " първа вълна ".

Един боец твърди, че 60 от 90 чиновници в неговата част са починали при нахлуване покрай Билогоривка , Луганска област, и отбелязва, че командването на Вагнер ще ангажира друга единица да поддържа офанзивата макар тежките жертви.
 Британското разузнаване: Русия дава приблизително по 824 жертви дневно в Украйна
Британското разузнаване: Русия дава приблизително по 824 жертви дневно в Украйна

Загубите евентуално се дължи на редица фактори, в това число липса на подготвен личен състав, съгласуваност и запаси на фронта

Друг боец на " Вагнер " също твърди, че командирите на " Вагнер " заплашват да убият отстъпващите бойци и няма да изтеглят ранения личен състав от бойното поле. Тези изказвания са в сходство с предходни отчети на ISW за отношението към неопитни пандизчии като към пушечно месо.

Руското военно командване е изправено пред провокации при консолидираното на нередовни въоръжени формирования в структурите на стандартните сили. Украинският общоприет щаб заяви на 13 февруари, че съветският мобилизиран личен състав, интегриран в подразделенията на 1-ви армейски корпус на някогашната Донецка национална република (ДНР) (сега част от съветския Южен боен окръг), от ден на ден отхвърля да взе участие в офанзивата.

Командирите и военнослужещите от ДНР евентуално се пробват да хвърлят неопитни съветски мобилизирани мъже на фронтовата линия заради отчаяние от неналичието на ротации на техните лични хора или като отмъщение за неравностойно отношение към подчинените сили в предишното. Игор Гиркин, изтъкнат блогър и някогашен съветски офицер, който командваше бойци в Донбас през 2014 година, се оплака, че съветски чиновници са отстранили няколко мобилизирани съветски елементи от фронтовата линия след апелите им към локалните губернатори, само че не са предложили същото отношение към елементи от нелегално анексирани територии.

Руски блогър също твърди, че членовете на съветския 51-ви гвардейски въздушно-десантен полк (от 106-та гвардейска въздушно-десантна дивизия) целеустремено се нараняват, с цел да не се бият дружно с частите на " Вагнер ". Постът също по този начин твърди, че силина групата са заплашили да гръмнат членове на 51-ви въздушнодесантен полк, в случай че не спасят ранени бойци.

Руски публични лица и свързани с режима артисти не престават да експлоатират активи от превзетите украински градове за икономическа и военна полза. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР