Москва. Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Турция, че я

...
Москва. Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Турция, че я
Коментари Харесай

„Известия“: Тръмп обяви начало на оттегляне на войските от Сирия и предупреди Турция

Москва. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести Турция, че я чака опустошение, в случай че след излизане на американските войски от Сирия по време на своите интервенции Анкара си разреши да нападна сирийските кюрди. За това той написа в Туитър на 14 януари (моск. време - бел. ред.), осведоми вестник „ Известия “ .

Американският водач е отбелязал, че идното овакантяване на Сирия от американската войска „ зрее от дълго време “. Освен това той напълно ясно показва какво може да се случи с Турция, в случай че тя продължи да атакува сирийските кюрди, които са американски съдружници в района.
«Ще опустошим стопански Турция при положение, че атакува сирийските кюрди », декларира господарят на Белия дом.
Той обръща внимание на обстоятелството, че Русия, Иран и Сирия са най-големите печеливши от дълготрайната политика на Съединени американски щати за заличаване на „ Ислямска страна “ (терористична формация, неразрешена в РФ – бел. „ Известия “) в Сирия.
«Ние ще спечелим, само че пристигна време да върнем нашата войска вкъщи. Ще стартираме безкрайни войни!», в резюме написа президентът на Съединени американски щати.
На 12 януари беше обявено, че Турция продължава да предислоцира бронетехника в армейските си елементи, които са ситуирани на границата със Сирийската арабска република. Тя организира интервенция „ Маслинена клонка “ в Сирия, ориентирана против кюрдите.
На 5 януари вестник The Wall Street Journal написа, че Турция е подготвена да поеме основната отговорност в битката с „ Ислямска страна “ в Сирия след ершението на Съединени американски щати да напусне тази страна.
На този декор Анкара помоли ВАшингтон за военна поддръжка.
Заповед за отдръпване на американските военни елементи от Сирия президентът Тръмп издаде през декември 2018-та. Тогава той разгласи, че силите на терористичната формация са разгромени. В началото на 2019-та обаче той се съгласи да удължи периода за овакантяване до четири месеца, а по-късно съобщи, че в никакъв случай не е бил покровител на концепцията Съединени американски щати незабавно да излезе от Сирия.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР