Москва. Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се върне

...
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се върне
Коментари Харесай

РИА Новости: Владимир Путин предложи да се върне името ГРУ на руското военно разузнаване

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин предложи да се върне името Главно разследващо ръководство към Генералния щаб на Въоръжените сили на Руската Федерация на военното разузнаване на страната, предава РИА Новости .
Преди време от формалното наименование на ведомството изчезва думата „ разследващо “ и то стартира да се назовава „ Главно ръководство към Генералния щаб на Водоснабдителна система на РФ “.
„ Не е ясно къде изчезна думата „ разследващо “ – Главно разследващо ръководство би трябвало да бъде възобновено “, съобщи Путин, което бе посрещнато с бурни овации от ветераните и сътрудниците на службата, които се събраха по случай настъпващата 100-годишнина от основаването на военното разузнаване в Русия.
„ Поздравявам ви с настъпващия професионален празник – Деня на военния шпионин и 100-годишнината на именитото ГРУ, понастоящем Главно ръководство към Генералния щаб на Въоръжените сили “, съобщи президентът.
По неговите думи, разузнаването е неотделима част от военното дело и военната просвета, по този начин е било постоянно и на всички места през вековете.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР