Москва. Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който ще

...
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който ще
Коментари Харесай

Преглед на някои от основните теми в руския печат

Москва. Президентът на Русия Владимир Путин подписа закон, който ще разреши на полицията да претърсва коли и жилищни пространства, да отделя региони и да огражда места на всеобщи мероприятия, написа вестник „ Коммерсанть “ , като показва, че сега с такива компетенции към този момент разполагат чиновниците на Росгвардия.

На полицията в този момент ще бъде разрешено да се показва на арестувания след преустановяване на незаконните му дейности. Полицията ще може да отваря коли, с цел да избавя животи и да подсигурява сигурността на жителите или публичната сигурност при протести и изключителни обстановки, за задържане на обвинени или обвинени, както и при положение на терористична офанзива.

На 8 декември Държавната дума одобри на трето и последно четене закон за разширение на пълномощията на полицията. В същото време от текста бяха изключени разпореждания, които освобождават служителите на реда от отговорност за дейности по време на осъществяване на задачи, както и им разрешават да открият огън, в случай че арестуваният просто се пробва да се приближи.

Съветът на Федерацията утвърди закона на 15 декември.

***

Москва. За първи път цената на природния газ на спотовите пазари в Европа надвиши 2000 $ за 1000 кубически метра за първи път в историята. Това демонстрират данните на лондонската фондова борса ICE, оповестява вестник „ Известия “ .

По-рано същия ден цената на газа в Европа надвиши 1900 $ за 1000 кубически метра за първи път от 6 октомври насам. Цената на януарските фючърси на холандския хъб TTF доближи до 1933 $, а при започване на търговията те се колебаеха към 1800 $ за 1000 кубически метра газ.

Днес стана известно и за прекъсването на преноса на газ през газопровода Ямал-Европа до Германия на фона на отхвърли на съветската компания „ Газпром “ да резервира мощности през трасето. Според немския газотранспортен оператор Gascade по-късно същия ден са почнали противоположните доставки на газ от Германия до Полша.

***

Москва. Русия надеждно е укрепила границите си в Арктика против непозната експанзия посредством създаване на две нови военни бази, разполагане на ракетни системи и системи за противовъздушна защита, както и авиация. Това разгласи армейският военачалник и министър на защитата на Руската федерация Сергей Шойгу, цитира думите му вестник ВЗГЛЯД .

„ На арктическите острови, архипелази и в отдалечени региони на крайбрежието е приключено основаването на две военни бази, проведено е бойно дежурство на подразделения за противовъздушна защита и брегови ракетни системи. Реконструкцията на пет летища за приемане на всички типове самолети е към своя край. Приетият набор от ограничения ни разреши надеждно да укрепим арктическите граници на Русия от нападателната военна активност на непознати страни “, цитира изданието думите на Шойгу, изречени в границите на разширено съвещание на колегията на Министерството на защитата с присъединяване на президента на страната Владимир Путин.

Министърът означи, че съветските въоръжени сили също са съдействали за обезпечаването на доставките до полярните региони.

През декември 2020 година Русия приключи построяването на военна база на архипелага Земя на Франц Йосиф, напомня изданието.

***
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР