Москва. През този четвъртък бе взето рядко решение на руското

...
Москва. През този четвъртък бе взето рядко решение на руското
Коментари Харесай

„Комсомолская правда“: Забраната за износ на нефт и въглища в Украйна не е война, а налагане на мир. Чрез мирни средства

Москва. През този четвъртък бе взето рядко решение на съветското държавно управление, което вероятно ще бъде подкрепено от болшинството руснаци, написа съветският вестник „ Комсомолская истина “ в материал, показан без редакторска интервенция.
Обяви го министър председателят Дмитрий Медведев: „ Установява се възбрана за експорт на съветски нефт и нефтепродукти в Украйна... Определя се лист на стоките, които от 1 юни т.г. ще могат да се изнасят в Украйна единствено въз основата на специфични позволения “. Да, въглищата, петролът и петролните артикули са в този лист. И, най-вероятно, в тази ниша ще се вмъкне някой, който е изключително непосредствен с някого. Но не в мащабите, които бяха преди този момент. Износът със специфични позволения е напълно друга бира. Тук и размерите и съответните получатели на доставките ще се третират с цялата щателност и внимание. Това не е като просто да си платиш митата и след това... където желая, там ще вървя.
Разбира се, искаше ни се това да се случи по-рано. Още в края на 2014 година мнозина в Русия бяха в неразбиране за какво се предава украинското въоръжение и военна техника от Крим. Да, тамошната военна техника бе доведена до извънредно положение, тя е остаряла морално и физически, само че въпреки всичко можеше да транспортира жива мощ, муниции и да стреля. За вдигналите се в отбрана на миньорската област опълченци и доброволци даже и „ убитите “ Т-72 или БРТ-70 бяха страшни закани, тъй като в началото те самите нямаха нищо такова. Хубаво е, че след това стопираха това предаване на техника.
И през всичките тези години нашите компании продаваха дизелово гориво, бензин и други петролни артикули на Украйна пред озадачените погледи и възгласи на руснаците. После с тях се движеше освен „ златната юноша “ в Киев и другите огромни градове, само че и украинските танкове в Донбас, които обстрелваха Донецк, Горловка, Макеевка, Луганск и десетки други градове и села. Спомнете си танкера „ Механик Погодин “, който влизаше в украинско пристанище, претрупан с 5 хиляди тона нефтепродукти. Войната си е война, само че гешефтът си върви по график? На думи поддържаме Донбас, само че в действителност пълним портфейла? Загуби, казвате? Търсенето на въглеводороди по света пораства. При едно дейно ръководство няма да остареят. Също както и въглищата.
Между другото, не изключвам, че от юни Беларус може да се трансформира в огромна международна петролна страна за Украйна. По същата скица, по която преди този момент се трансформира в стриден и скариден колос и така нататък Само че следователно на горещите глави в Минск ще им се наложи да се откажат от ремонта на петролопроводите, с които някои от тях заплашваха Русия. Или ще останат без спомагателна облага. Между другото, нищо не пречи да се наложат ограничавания върху по-нататъшния експорт на петролни артикули от съветски петрол в страни, които не са другарски настроени към Русия. Би било разумно. Американците вършат освен това. А техните съдружници са съгласни, че това е народна власт.
В допълнение, това решение на съветското държавно управление уголемява възбраната за импорт от Независимата. Ограниченията засягат „ артикули от украинското машиностроене, лека индустрия, металообработване, чиято стойност през предходната година е възлизала на 250 милиона $ “. Това можеше и да не го вършим, а можеше и да се направи. Защо да храним тези, които се афишират за наши врагове? По-малко пари значи по-малко благоприятни условия за пазаруване на оръжие за воюващите в Донбас елементи на ВСУ и надлежно, по-малко жертви в тази отричана от Киев революция. И стига към този момент сме правили тези неща „ в отговор “. Време е да бъдем първи и сами да дефинираме модата.
В Киев към този момент започнаха да се чуват викове и писък, че новите наказания против Украйна от страна на Москва са равносилни на оповестяване на война. Особено ревностни са „ трансфериралите се “ някогашни руснаци.
Но не, неуважаеми. Това не е оповестяване на война. И не е война никога. Това е налагане на мир. С мирни средства. Засега.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР