Москва прегърна Румен Радев, а руският президент Владимир Путин е

...
Москва прегърна Румен Радев, а руският президент Владимир Путин е
Коментари Харесай

СКАНДАЛЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Путин въодушевен от Радев след изказването му за Крим

Москва прегърна Румен Радев, а съветският президент Владимир Путин е вдъхновен след изявлението на водача от село Славяново, че е съветски. Държавният глава на Русия си пусна в Инстаграм своя фотография с Румен Радев и друга, на която има текст, че българският президент изрично е дал отговор на въпроса " Чий е Крим? " - " Руски ".

Профилът на Путин е следван от над 1,2 млн. души, а изненадващата поява в него на Румен Радев напълно разбуни духовете и задълбочи дипломатическия скандал, който президентът на България забърка със снощното си изявление.

По-рано формалната държавна осведомителна организация ТАСС маркира снощния спор сред проф. Анастас Герджиков и Румен Радев с два материала в телеграфичен жанр.
свързани новини70846преди 4 часа67935преди 5 часа
“Русия не може да бъде зложелател на България. Това мнение изрази в четвъртък настоящият български президент Румен Радев по време на спор с ректора на Софийския университет Анастас Герджиков, който е негов кандидат за държавен глава “, написа ТАСС.

Естествено, най-силно усещане в Москва, оставят думите на Радев, че е съветски. " Отговаряйки на уточняващ въпрос на своя конкурент по тематиката Крим, Радев акцентира, че сега е съветски “, пишат от ТАСС.

Това изявление провокира остра реакция в Европейската комисия, която мигновено даде брифинг и напомни, че позицията на съюза е, че е окупирана от Русия територия.
свързани новини54511преди 3 часа
В Украйна пък формалните управляващи в Киев привикаха посланика ни и желаеха неотложно опрощение и корекция от страна на Румен Радев.





Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР