Москва. Председателят на Комисията по култура и медии в 44-то

...
Москва. Председателят на Комисията по култура и медии в 44-то
Коментари Харесай

Руската академия за изкуство приветства председателя на Комисията по култура и медии в Народното събрание Вежди Рашидов

Москва. Председателят на Комисията по просвета и медии в 44-то Народното събрание Вежди Рашидов бе сърдечно посрещнат в Москва от Зураб Церетели, президент на Руската академия за изкуство. Това стана на формалната гала за честването на 260-годишнината от основаването на Академията, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . Честването е под егидата на ЮНЕСКО. Вежди Рашидов е учен на Руската академия за изкуство.
Рашидов и Церетели означиха положителното българо-руско културно съдействие и вероятностите пред университетските общности на двете страни.
На тържеството за 260-годишнината на Руската академия за изкуство участваха представители на креативния и научния хайлайф на Русия. На тържеството формален посетител бе и Валентина Матвиенко, ръководител на Съвета на Руската федерация. Матвиенко поздрави Вежди Рашидов като ръководител на Комисията по просвета и медии в българския парламент.
Утре, 22 септември, Вежди Рашидов ще се срещне с Михаил Швидкой, специфичен консултант на президента на Руската федерация по въпросите на интернационалното културно съдействие, и със Станислав Говорухин -председател на Комитета по просвета на Руската Дума.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР