Москва. Повече от половината руснаци искат правителството да подаде оставка,

...
Москва. Повече от половината руснаци искат правителството да подаде оставка,
Коментари Харесай

„Ведомости“: Повече от половината руснаци искат оставка на правителството

Москва. Повече от половината руснаци желаят държавното управление да подаде оставка, само че, както разясняват социолозите, това не се отнася персонално за премиера, а за властта по принцип, написа вестник „ Ведомости “ .

През декември социологическият център «Левада » е провел изследване на публичното мнение, като е задал единствено този въпрос – 53 на 100 от респондентите са дали отговор, че желаят оставка, на това мнение през ноември 2016 са били 33 на 100. Основните упреци към кабинета са свързани с некадърност на се оправя с ценовия растеж и рухването на приходите на обособения жител (57%), неспособността да подсигурява работа за всички (46%), незадоволителна угриженост за обществената отбрана на хората (43%).
През последната половин година явно обществото е засилило скептицизма си по адрес на властта.
Явлението изяснява социологът Марина Красилникова от Център „ Левада “: «Основната наклонност продължава да е обвързвана с претенции към държавното управление, въпреки че и рейтингът на президента пада. Неотклонно се утежнява публичната атмосфера, само че в това време от ден на ден хора са подготвени да дават все по-разнообразни и съответни отговори на въпроса за упованията си от държавното управление, което свидетелства за засилено възприятие за автономия у руснаците, те все по-рядко се надяват на поддръжка от страна на страната, за тях тя става все по-малко благонадежден институт “.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР