Москва повдигна обвинения на 92 членове на украинските въоръжени сили

...
Москва повдигна обвинения на 92 членове на украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Москва обвини 92 украински военни в престъпления срещу човечеството

Москва повдигна обвинявания на 92 членове на украинските въоръжени сили в закононарушения против човечеството. Това съобщи ръководителят на съветския следствен комитет, осведоми БиБиСИ (BBC).

Александър Бастрикин сподели пред държавния новинарски уебсайт " Российская газета ", че са стартирани над 1300 престъпни следствия. Той също по този начин предложи интернационален арбитражен съд, подсилен от страни, в това число Боливия, Иран и Сирия.

По думите му към 96 души, в това число 51 командващи на въоръжените сили, се търсят.

Украинците са взели участие в " закононарушения против мира и сигурността на човечеството ", сподели той пред вестника.

Бастрикин упрекна Запада в намерено спонсориране на " украинския шовинизъм ", така че подкрепеният от Организация на обединените нации развой " е извънредно подозрителен ".

Москва неведнъж е правила погрешните изказвания, че Украйна е завладяна от неонацисти, като опрощение за това, което назовава " специфична военна интервенция ".

Бастрикин вместо това предложи да се сътвори интернационален арбитражен съд с присъединяване на страни, които имат " самостоятелна позиция по украинския въпрос " - по-специално Сирия, Иран и Боливия.

Наред със стотици украински военни и политически цели, той сподели, че се организират следствия против чиновници на украинското министерство на опазването на здравето, които той упрекна, без да даде доказателства, в създаването на оръжия за всеобщо заличаване.Руси, сподели той пред вестника.

През юни двама британци и един мароканец, които бяха хванати, до момента в който се биеха за Украйна, бяха наказани на гибел от съветски прокси съд в Източна Украйна. Ейдън Аслин, Шон Пинер и Брахим Саудун са обвинени, че са наемници, само че фамилиите на британците упорстват, че те са дългогодишни членове на украинската войска.

През май се организира първият развой за военни закононарушения от началото на нахлуването в Украйна, където съд остави доживотен затвор за съветски танков командир за убийството на граждански.

Украйна също организира лични следствия. Този месец тя съобщи, че изследва повече от 21 000 военни закононарушения и закононарушения на експанзия, за които се твърди, че са осъществени от съветските сили от началото на нашествието през февруари.

А Международният углавен съд (МНС), който дефинира Украйна като " място на закононарушението ", изпрати там екип от следователи и криминалисти.

Кремъл отхвърля всички военни закононарушения. Русия постоянно упреква Украйна, че обстрелва личната си инфраструктура и убива личните си цивилни - обвинявания, които бяха необятно отхвърлени от интернационалните водачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР