Москва потвърждава пълната си ангажираност с договореностите между президентите на

...
Москва потвърждава пълната си ангажираност с договореностите между президентите на
Коментари Харесай

Русия прави „всичко“, за да гарантира сигурността на турските войници

Москва удостоверява цялостната си ангажираност с договореностите сред президентите на Русия и Турция във връзка с сирийския регион Идлиб и приканва Анкара да стартира да ги извършва, съобщи през днешния ден министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

" Ние удостоверяваме цялостната си ангажираност с договореностите, които бяха реализирани сред президентите на Русия и Турция във връзка с това, което би трябвало да бъде направено в зоната за деескалация в Идлиб: разграничение на естествената съпротива от терористите, демилитаризиране на вътрешния пояс в тази зона по подобен метод, че от там никой да не може да обстрелва позициите на Сирийската арабска република и съветската военна база, и гарантиране на безпрепятственото потребление на автомагистралите, които минават през тази зона. Тези (договорености) остават наши общи цели с турските ни сътрудници. Друг въпрос е, че е належащо тези цели да стартират въпреки всичко да се извършват, доколкото година и половина нищо не ставаше ", сподели съветският външен министър.

Той съобщи още, че Русия е подготвена да продължи работата за обезпечаване на сигурността на турските военнослужещи в Идлиб. " Ние вършим всичко за гарантирането на сигурността на тези турски военнослужещи, които обезпечават режима на деескалация в зоната на Идлиб. Нашите военни на място са подготвени да продължат тази работа ", сподели Лавров и изрази съболезнования от Москва към Анкара за гибелта на турски военни вследствие на случая през нощта против петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР