Москва. Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман заяви, че

...
Москва. Посланикът на САЩ в Русия Джон Хънтсман заяви, че
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ в Москва: Авионосните ударни групи в Средиземно море са 100 хиляди тона международна дипломация и сигнал за Русия

Москва. Посланикът на Съединени американски щати в Русия Джон Хънтсман съобщи, че разположените в Средиземно море ударни авионосни групи са „ 100 хиляди тона интернационална дипломация “ и сигнал за Русия. Той и командващият военноморските сили на Съединени американски щати в Европа и Африка Джеймс Фого участваха на учения на двойна ударна група със самолетоносача „ Ейбрахам Линкълн “ в Средиземно море, предава съветската организация EA Daily .
Съвместните учения на самолетоносачите „ Ейбрахам Линкълн “ и „ Джон Стенис “ започнаха на 23 април, оповестява „ Гласът на Америка “. В основата на ученията са положени няколко сюжета, чиито елементи не се разкриват, предполагащи интеграцията на двете авиационни подразделения и надводните кораби с основни съдружници и сътрудници в европейския спектакъл на военните дейности.
Представители на Военноморски сили означиха, че това е първият случай на взаимна работа на два американски самолетоносача от 2016 година, когато в района са ситуирани корабите „ Дуайт Айзенхауер “ и „ Хари Труман “.
„ Всеки самолетоносач, който сега работи в Средиземно море, съставлява 100 хиляди тона интернационална дипломация. Дипломатическите връзки и разговорът в комбиниране с мощната защита, която обезпечават тези кораби, би трябвало да показват на Русия, че в случай че тя фактически желае да усъвършенства връзките си със Съединени американски щати, би трябвало да приключи дестабилизращата си активност по целия свят “, съобщи Хънтсман.
Общо, в интервенцията на двете авионосни групи са задействани повече от 130 самолета и хеликоптера, 10 кораба, както и 9 хиляди моряци и морски пехотинци.
„ В епохата на конкуренция сред великите страни, изключително по море, една ударна авионосна група обезпечава голяма оперативна еластичност и маневреност. Две авионосни групи, работещи дружно, при едновременна интеграция и повишение на функционалната съгласуемост с нашите доста опитни съдружници и сътрудници в НАТО, обезпечават невиждано равнище на въздържане на едностранната експанзия и изцяло поразяващо деяние. Също по този начин това не би трябвало да оставя никакви подозрения в ангажираността на нашата страна в обезпечаването на стабилността и сигурността в района “, съобщи адмирал Фого.
Намирайки се в този спектакъл, ударните авионосни групи не престават работата с районните съдружници и сътрудниците по море, създавайки опция за ефикасна групова работа и функционално взаимоотношение.
В съпровода на самолетоносача „ Ейбрахам Линкълн “ влиза испанската фрегата „ Мендес Нунес “, което показва ангажираността със Съединени американски щати на съдружниците от НАТО, в това число испанския флот.
„ Мендес Нунес “, който плава паралелно с „ Ейбрахам Линкълн “ – това би трябвало да се види. Ние имаме просто извънредно взаимоотношение с Испания “, съобщи Фого.
По-рано фрегатата от Черноморския флот на Русия „ Адмирал Григорович “ попълни групировката на съветския ВМФ в Средиземно море. Съвместно с екипажи на хеликоптери Ка-27М моряците отработиха задания за политане и кацане на палубата на фрегата. Паралелно с задачата за инспекция на взаимоотношението в работата на всички системи на авиационните системи на кораба са извършени тренировки на корабните калкулации, обезпечаващи полетите на вертолети.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР