Москва. Поредните изпитания на най-новата хиперзвукова противокорабна ракета Циркон“ ще

...
Москва. Поредните изпитания на най-новата хиперзвукова противокорабна ракета Циркон“ ще
Коментари Харесай

ТАСС: Русия ще проведе нови изпитания на хиперзвуковата ракета „Циркон“ до края на годината

Москва. Поредните тествания на най-новата хиперзвукова противокорабна ракета „ Циркон “ ще бъдат извършени на морски полигон на Северния флот до края на годината. Това заяви пред ТАСС източник от силовите структури на Северозападния федерален окръг.
„ Изстрелването ще бъде изпълнено в акваторията на Бяло море до края на годината “, съобщи събеседникът на организацията.
Източникът добави, че се приготвя специфичен стенд въз основата на понтона, от който ще бъде изстреляна най-новата ракета.
В обръщение пред Федералното заседание през февруари, съветският президент Владимир Путин заяви, че работата по ракетата „ Циркон “ върви по график и, по неговите думи, тя развива скорост към 9 Макса и може да порзява както надводни, по този начин и наземни цели на разстояние повече от хиляда километра.
В края на 2018 година източник от военно-промишления комплекс заяви пред ТАСС, че от началото на тестванията на „ Циркон “ по морски цели на няколко стотин километра са извършени повече от 10 пуска.
Предполага се, че „ Цирконите “ ще бъдат сложени на кораби и подводници, които сега имат на въоръжение крилати ракети „ Калибър “ или „ Оникс “.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР