Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички

...
Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички
Коментари Харесай

Москва планира да опрости получаването на руско гражданство за всички украинци

Москва възнамерява да опрости приемането на съветско поданство за всички украинци, съобщи през днешния ден пред публицисти в Пекин президентът на Русия Владимир Путин, представен от Франс прес.

" Смятаме да предоставим поданство по опростена процедура на всички жители на Украйна, освен на жителите на Луганската и Донецката република ", съобщи Путин, като имаше поради сепаратистките републики в Източна Украйна, непризнати от интернационалната общественост.

Русия към този момент разгласи в сряда, че е опростила даването на съветско поданство на поданици на сепаратистките райони в Украйна. Тази мярка беше наказана от Киев и редица западни страни, които виждат в нея посягане против суверенитета на Украйна, показва Агенция Франс Прес.

Путин посочи, че страната му " ще извърши всичките си отговорности към новите съветски жители ". " След като получат съветски паспорт, жителите на Източна Украйна ще получават обществени помощи, пенсии, нараствания, всичко, на което имат право ", изясни Путин и добави, че тези заплащания няма да натоварят съветския бюджет, тъй като това е " изчислено ".
Той изясни, че ще бъде " теорeтично допустимо " за хората, живеещи в тези региони, да получават по едно и също време нова съветска и дотогавашна украинска пенсия.

" Странно е, че това решение провокира отрицателни реакции. Полша издава такива паспорти на поляци, Румъния на румънци, Унгария на унгарци. И с какво руснаците са по-лоши от поляците, румънците и унгарците? ", попита риторично Путин.

Обявеното от него даване на съветско поданство за всички украинци дни след успеха на артиста Володимир Зеленски на президентските избори в Украйна, докара до ново наказание от украинска страна.

" Русия желае да ускори ескалацията и хаоса в Украйна и по този начин да продължи да усложнява разпоредбите на играта ", написа през днешния ден в Туитър Дмитро Кубела - непрекъснат представител на Украйна в Съвета на Европа.

По-рано тази седмица пресслужбата на бъдещия президент Зеленски осъди това " ново ясно удостоверение за света за ролята на Русия като агресор, който води войната против Украйна ".

Днес Путин, който не е поздравил Зеленски за избирането му, само че сподели, че е подготвен на разисквания с новата власт, изясни, че желае " да разбере " позицията на Зеленски за спора и повтори, че е подготвен да " води полемика с него ".

Киев прикани Съвета на Европа да работи, с цел да попречи на Русия да извърши желанията си за даване на поданство на украинци. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР