Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия -

...
Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия -
Коментари Харесай

Делегация от Стопанска академия - Свищов бе официален гост на честванията по повод 100-годишнината на Финансовия университет при правителството на Руската федерация

Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия - Свищов – доцент доктор Иван Марчевски, бе българският представител в честванията, отдадени на вековния празник на едно от най-старите и уважавани висши образователни заведения в Русия – Финансовия университет при държавното управление на Руската федерация. Това оповестиха от Стопанска академия - Свищов . Ползотворното и разнообразно съдействие сред двете висши учебни заведения има над 60 годишна история. Финансовият университет в Москва е първия интернационален сътрудник на Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ”, а свищовското висше учебно заведение е измежду първите задгранични сътрудници на университета-юбиляр.
В рамките на двудневната аудиенция свищовската делегация организира работна среща с ректора на Финансовия университет – проф. д.ик.н. Михаил Ескиндаров, на която участваха и зам.-ректорите по образователна активност и по интернационално съдействие. Двете страни обобщиха резултатите от съдействието през последните години и набелязаха съответни действия за разширение на взаимните действия в областта на образованието на студенти и докторанти, взаимно присъединяване в интернационалните просветителни и научноизследователски планове.
Членове на делегацията от Стопанската академия организираха и срещи на оперативно равнище с управленията на факултетите по мениджмънт и по интернационален туризъм, само че които разискаха благоприятни условия за взаимна активност в региона на образованието по ръководство на планове, туризъм и финанси. По време на тези срещи бяха дискутирани и благоприятни условия за създаване на стратегии за двойна тапия.
Кулминация на честванията бе церемониален концерт, отдаден на 100-годишнината на Финансовия университет, който се състоя в Кремълския замък и бе почетен от двама вицепремиери от съветското държавно управление.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР