Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия -

Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия - ...

Делегация от Стопанска академия - Свищов бе официален гост на честванията по повод 100-годишнината на Финансовия университет при правителството на Руската федерация.

Москва. Пет-членна делегация, водена от ректора на Стопанска академия - Свищов – доц. д-р Иван Марчевски, бе българският представител в честванията, посветени на вековния юбилей на едно от най-старите и уважавани висши учебни заведения в Русия – Финансовия университет при правителството на Руската федерация. Това съобщиха от Стопанска академия - Свищов. Ползотворното и разнообразно сътрудничество между двете висши училища има над 60 годишна история. Финансовият университет в Москва е първия международен партньор на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, а свищовското висше училище е сред първите чуждестранни партньори на университета-юбиляр.
В рамките на двудневната визита свищовската делегация проведе работна среща с ректора на Финансовия университет – проф. д.ик.н. Михаил Ескиндаров, на която присъстваха и зам.-ректорите по учебна дейност и по международно сътрудничество. Двете страни обобщиха резултатите от сътрудничеството през последните години и набелязаха конкретни дейности за разширяване на съвместните дейности в сферата на обучението на студенти и докторанти, съвместно участие в международни образователни и научноизследователски проекти.
Членове на делегацията от Стопанската академия проведоха и срещи на оперативно ниво с ръководствата на факултетите по мениджмънт и по международен туризъм, но които обсъдиха възможности за съвместна дейност в областта на обучението по управление на проекти, туризъм и финанси. По време на тези срещи бяха дискутирани и възможности за разработване на програми за двойна диплома.
Кулминация на честванията бе тържествен концерт, посветен на 100-годишнината на Финансовия университет, който се състоя в Кремълския дворец и бе уважен от двама вицепремиери от руското правителство.

Източник: focus-news.net