Москва. Палестинският президент Махмуд Аббас беше в Москва в събота,

...
Москва. Палестинският президент Махмуд Аббас беше в Москва в събота,
Коментари Харесай

AFP: Владимир Путин прие Махмуд Аббас в Москва, дни след посещението на Бенямин Нетаняху

Москва. Палестинският президент Махмуд Аббас беше в Москва в събота, с цел да се срещне с президента на Русия Владимир Путин, единствено дни откакто съветският държавен глава посрещна израелския министър председател Бенямин Нетаняху, предава AFP .
„ Радвам се за опцията да ви опиша за контактите, които имахме с вашите съседи, и водачите на няколко други страни “, съобщи Путин до момента в който посрещаше Аббас.
„ Знам, че обстановката в района е комплицирана и сме признателни, че използвахте Световното състезание като причина да дойдете в Москва “, добави той.
Аббас, от своя страна, изрази своите терзания по отношение на решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да реалокира посолството на страната в Ерусалим, както и интензивността на Израел в заселването на свои жители в пограничните региони.
„ Ние се съпротивляваме на опитите на американците да наложат своите решения върху най-чувствителните въпроси на Палестина “, съобщи Аббас.
Израелският министър председател Бенямин Нетаняху беше в Москва в сряда, като обстановката в Сирия и връзките с Палестина бяха в дневния ред на диалозите по време на срещата му с Путин.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР