Москва оценява крайно негативно новия пакет американска военна помощ за

...
Москва оценява крайно негативно новия пакет американска военна помощ за
Коментари Харесай

Русия е крайно негативна към новия пакет американска военна помощ за Украйна

Москва прави оценка " извънредно отрицателно " новия пакет американска военна помощ за Украйна, в това число доставката на ракетни системи HIMARS. Това съобщи за РИА Новости съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Фактът, че Съединени американски щати, отпред на група страни, се занимава с целеустремено внасяне на оръжие за режима в Киев е нещо явно, уточни той.

Рябков предизвести, че всяка доставка на оръжие за Киев усилва риска от директна борба сред Съединени американски щати и Русия.

След началото на специфичната военна интервенция, това, което беше останало като виновен, рационален метод към обстановката във Вашингтон просто беше разрушено, като неразумно и без значение от всичко продължава линията, която неведнъж сме характеризирали като предпочитание за водене на война до последния украинец. Това е невиждано, рисково е ", разяснява той.

Според него Вашингтон " не прави нищо ", с цел да откри решение на украинската рецесия.

От есента на предходната година, когато Москва работеше по тематиката за обвързващи гаранции за сигурността на Русия, външното министерство не видя " никакви признаци за подготвеност на Съединени американски щати да се откажат от ескалиращото напрежение и откритата борба ", разясни Рябков.

По-рано стана ясно, че Съединени американски щати възнамеряват да дават на Украйна усъвършенствана ракетна система, която да помогне на Киев да се бори с съветския боен прогрес.

Ракетните системи HIMARS са част от нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 700 млн. $, който ще включва също хеликоптери, противотанкови оръжейни системи Javelin, тактическо съоръжение, аварийни елементи, транспортни средства и други.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР