Москва отрича обвинениятаУкраинският президент Володимир Зеленски каза във вторник, че

...
Москва отрича обвинениятаУкраинският президент Володимир Зеленски каза във вторник, че
Коментари Харесай

Зеленски алармира за стотици случаи на сексуални посегателства над украински граждани

Москва отхвърля обвиняванията

Украинският президент Володимир Зеленски сподели във вторник, че проверяващите са получили известия за "стотици случаи на обезчестяване " в региони, окупирани преди този момент от съветски войски, в това число полови похищения над дребни деца, съобщи БГНЕС.

Руските войски са упрекнати в необятно публикувани зверства в цялата страна, изключително в регионите към Киев, от които се изтеглиха.

Москва отхвърля обвиняванията.

„ В региони, освободени от окупаторите, продължава следствието на военни закононарушения, осъществени от Русия “, сподели Зеленски пред литовските депутати посредством видеовръзка. „ Почти всеки ден се откриват нови всеобщи гробове. Събират се показания. Хиляди и хиляди жертви. Стотици случаи на изтезания. Телата не престават да се намират в канализацията и мазетата ", добави той.

"Регистрирани са стотици случаи на обезчестяване, в това число такива на млади девойки и доста дребни деца. Дори на бебе! "

Литовският президент Гитанас Науседа отговори на последното изказване, като сподели: „ Просто е невероятно да си представим по-голям смут “.

Документирайки разкази на жертви, правозащитните организации споделят, че изнасилването се употребява като „ оръжие във войната “ в Украйна. Една украинка сподели пред Агенция Франс Прес, че е била полово нападната от двама съветски бойци, откакто те научили, че брачният партньор й е боец.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР