Москва отхвърля всички обвинения, че стои зад отравянето на руския

...
Москва отхвърля всички обвинения, че стои зад отравянето на руския
Коментари Харесай

Москва отхвърля всички обвинения за отравянето на Навални

 Москва отхвърля всички обвинявания, че стои зад отравянето на съветския опозиционер Алексей Навални.

Говорител на Кремъл прикани западните страни да се въздържат от каквито и да било прибързани изводи. Руската реакция идва ден, откакто германия оповести резултатите от лабораторно проучване, съгласно което критикът Навални е токсичен с нервнопаралитично вещество от групата " Новичок ".

Говорителката на съветското Министерство на външните работи дефинира по-рано немското изказване, като следващата осведомителна акция срещу Русия. Западът остро осъди следващия случай на отравяне с " Новичок ", а Европейският съюз прикани Москва да организира бързо и транспарантно следствие.

" Разбира се, проследявам какво се приказва от страна на Кремъл, само че бих желала да кажа, че през вчерашния ден показах доста ясна позиция за това, какво ще предприемем в околните дни. Разбира се, това зависи значително от дейностите на съветското държавно управление ", съобщи Ангела Меркел.

" Всички европейски ръководители и водачите на страните членки бяха доста ясни в безапелационното наказание на потреблението на това химическо вещество против Алексей Навални. Призоваваме Русия да проверява този случай и чакаме цялостно, транспарантно и без значение следствие, без каквато и да е интервенция. Надяваме се, че ще можем да забележим резултатите от това следствие ", сподели представителят по външната политика на Европейски Съюз Петер Стано.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР