Москва. Основата на мирното съжителство на големите държави е ядреният

...
Москва. Основата на мирното съжителство на големите държави е ядреният
Коментари Харесай

„Военное обозрение“: Американската междуконтинентална балистична ракета Trident II е 10 пъти по-надеждна от руската „Булава“

Москва. Основата на мирното общуване на огромните страни е нуклеарният паритет. В края на август – началото на септември подводните сили за стратегическо въздържане на Русия и Съединени американски щати организираха тествания. Китайското издание Sohu се опита да оцени надеждността на ракетите с подводно базиране на двете страни, написа съветският профилиран портал „ Военное обозрение “ .
Във допустима световна война, стратегическата атомна подводница, оборудвана с междуконтинентални балистични ракети (МБР), е най-страшното оръжие. Тя е минимум уязвима, скрита е от очите на съперника и може да стигне оптимално покрай врага, с цел да нанесе удар.
Двете страни, които имат максимален флот от стратегически подводници и максимален нуклеарен боеприпас за него са Съединени американски щати и Русия. Китайското издание Sohu се пробва да съпостави двете най-значими МБР на подводния флот на двете страни. Това са МБР Trident II, която е пренасяна от подводните крайцери „ Охайо “ и съветската „ Булава “ с притежател подводница от план „ Борей “.

Trident II може да порази цел на 11 хиляди километра

Контролните тествания на четири балистични ракети Trident II се организираха при започване на септември. Trident II D5 е американска тристепенна балистична ракета, предопределена за изстрелване от атомни подводници и, съгласно изказванието на производителя, може да порази цели на разстояние от 11 хиляди километра.
Тя има отделяща се глава с блокове с самостоятелно ориентиране. Всеки от тези блокове има 10 термоядрени заряда с мощ или 475, или 100 килотона. Първата ракета може да носи 8 броя, а 100-килотоновата – 14. Ракетите са с висока акуратност и могат да обезпечат поразяване на ракетните шахти на съперника.
На собствен ред, малко преди американските стрелби, на 24 август, Русия организира пускове на МБР Р-30 „ Булава-30 “ от подводния крайцер „ Юрий Долгорукий “ (клас „ Борей “). В хода на стрелбите подводницата с две ракети порази сполучливо цели на 5500 км. Максималната далекобойност на „ Булава “ е 9300 км. В същото време, съгласно други източници, действителните индикатори може да се разграничават и тя да има близки индикатори с Trident II.

Русия има предимство „ в географията “

Sohu отбелязва, че Русия има предимство „ в географията “. Ако „ Булава “ бъде изстреляна от Баренцово море, може да порази огромните градове по източното крайбрежие на Съединени американски щати през Северния полярен кръг. От Баренцово море до източното крайбрежие на Съединени американски щати са 7000 км. Във връзка с това, че съветската войска безусловно предимство във военна мощ в Полярния кръг, стратегическата нуклеарна подводница клас „ Борей “ може да бъде и по-близо до Съединени американски щати, съкращавайки дистанцията до 5000 километра. На това разстояние „ Булава “ може да бъде заредена с 8 нуклеарни бойни глави.
Въпреки това, китайската медия отдава желанията си на американските средства за доставка.
„ Trident II има предимство, тъй като тази МБР може да носи повече от 8 нуклеарни блока с маса 2,7 тона, а нейната далекобойност е обезпечено 11 хиляди километра, до момента в който „ Булава “ е снабдена с 8 блока и има граничен обхват 8000 км “, написа Sohu, като акцентира, че тестванията на „ Булава “ са провеждани 19 пъти – и единствено 11 от тях са били сполучливи.
„ От 1987 година американските военни за изпитвали Trident 168 пъти и единствено няколко пуска са приключили неуместно, което потвърждава, че Trident II е 10 пъти по-надеждна от „ Булава “, заключва китайската медия.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР