Москва. Олаф Шолц направи своето първо посещение като германски канцлер

...
Москва. Олаф Шолц направи своето първо посещение като германски канцлер
Коментари Харесай

Deutsche Welle: Путин заяви, че Русия не желае война в Европа

Москва. Олаф Шолц направи своето първо посещаване като немски канцлер в Москва, с цел да се срещне с съветския президент Владимир Путин, на фона на продължаващата рецесия на руско-украинската граница, предава Deutsche Welle .

Шолц дойде в Москва след пътешестване до Киев в понеделник, където се срещна с украинския президент Владимир Зеленски, с цел да ускори поддръжката на Берлин в лицето на съветската експанзия.

„ Най-важното е, че поддържаме връзките сред страните посредством положителни полемики между тях “, сподели Шолц, когато се срещната с Путин, добави, че се радва, че двамата водачи са съумели да се срещнат лице в лице

На взаимна конференция след среща канцлерът сподели, че се надява в близко бъдеще " блокажите " в разговора да бъдат позволени с по-нататъшни полемики на висок сан.

„ Наше безусловно обвързване като държавни ръководители е Европа да не доближи до война “, сподели Шолц.

" Готови сме да работим по-нататък дружно. Готови сме да вървим по пътя на договарянията ", сподели Путин на конференцията.

Путин добави, че Германия " е един от най-важните сътрудници на Русия " и сподели, че има намерение да си сътрудничи в допълнение с Берлин. Той акцентира ролята на икономическите връзки сред двете страни, защото Германия е вторият максимален търговски сътрудник на Русия след Китай.

Какво сподели Олаф Шолц за Украйна?

Шолц сподели, че скупчването на войски на украинската граница „ може да се преглежда като опасност “. Въпреки това „ в този момент чуваме, че се изтеглят войски, което е позитивен сигнал и се надяваме, че ще бъдат последвани от още “, добави той.

„ За европейците е ясно, че не може да се реализира трайна сигурност против Русия, а единствено с Русия “, сподели той пред кореспонденти.

Канцлерът добави, че " ненарушимостта на границите... не предстои на договаряния ", визирайки Украйна.

„ Диалогът не може да приключи в задънена улица, това би било злополука за всички “, добави той, „ значимо е да се върви по пътя на дипломацията, с цел да се избегне войната в Европа “.

Путин споделя, че Русия не желае война

В отговор на въпрос на Михаела Куфнер от DW по отношение на опцията за война, Путин отговори: „ Ние не желаеме война в Европа “.

Тогава съветският президент се базира на предходния коментар на Шолц, че „ хора от това потомство мъчно могат да си показват война в Европа “.

„ Точно по тази причина направихме нашите оферти, да стартираме развой на полемика за идентична сигурност за всички

За НАТО Путин сподели, че „ страните имат право да се причисляват към военни съюзи, както постоянно споделят нашите сътрудници в НАТО, само че също по този начин е значимо да поддържаме сигурността си не за сметка на сигурността на други страни “.

„ Също по този начин сме подготвени да продължим процеса на разискване “, добави съветският президент.

По отношение на стопанската система Путин сподели, че Германия „ е един от най-важните сътрудници на Русия " и сподели, че има намерение да си сътрудничи в допълнение с Берлин. Той акцентира ролята на икономическите връзки сред двете, като Германия е вторият максимален търговски сътрудник на Русия след Китай.

По отношение на газопровода „ Северен поток-2 “ той сподели ” „ Нека поясня, че сме подготвени да продължим да доставяме газ през Украйна след 2024 година “.

Основен проблем на западните сили със „ Северен поток 2 " е това, че той заобикаля Украйна, която разчита на приходите от газ, който се транспортира през страната.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР