Москва обяви двама български дипломати за персона нон грата, предаде

...
Москва обяви двама български дипломати за персона нон грата, предаде
Коментари Харесай

Очаквано! Кремъл гони двама български дипломати

Москва разгласи двама български дипломати за личност нон грата, съобщи ТАСС.

Това става дни, откакто по-рано българският дипломат в Москва Атанас Кръстин е привикан в Министерството на външните работи на Руската федерация по отношение на експулсирането на чиновници на съветската комерсиална задача от София.

" На 12 октомври посланикът на България Атанас Кръстин бе поканен в министерството на външните работи на Русия, където му бе връчена нота на министерството за оповестяване на двама сътрудници на посолството на България в Москва за персони нон грата ", се споделя в известието на външното ведомство, представено от ТАСС.

Според известието дадената стъпка се явява " огледална ответна мярка на нестимулираното с нищо решение на управляващите на България да експулсират от страната през септември т.г. двама заместници на комерсиалния представител на Русия в София ".

По-рано България изгони двама съветски дипломати от страната по съмнение в шпионаж.

На собствен ред от съветското посолство в София оповестиха, че България е експулсирала от страната двама чиновници на Руската комерсиална задача без да са предоставени доказателства, потвърждаващи осъществяването на действия, несъвместими с техния статус.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР