Москва обяви, че няма никакви очаквания след уволнението на американския

...
Москва обяви, че няма никакви очаквания след уволнението на американския
Коментари Харесай

Президентът Тръмп уволни съветника си Болтън по Туитър

Москва разгласи, че няма " никакви упования " след уволнението на американския консултант по националната сигурност. Джон Болтън беше освободен нощес с следващ туит на президента Тръмп. Смята се, че решението е подбудено най-много от различия по Северна Корея и Иран. Техеран дефинира Болтън като основния военнолюбец във Вашингтон и акцентира, че няма място за договаряния до момента в който американските наказания против Иран остават в действие.

След оставката, поискана от президента Тръмп, Джон Болтън осъмна в дома си в Бетезда, Мериленд. Той е третият консултант по националната сигурност, отхвърлен от екипа на Доналд Тръмп. Настояваше за силово събаряне на ръководещата династия в Северна Корея, по корав метод към Иран, Русия и Афганистан.

Говорител на Кремъл изрази разбиране, че наличието или отсъствието на даден чиновник, даже и почитан, не може да има съществено отражение върху американската външна политика.

Външният министър Лавров дефинира Болтън като доста прелестен и ерудиран събеседник, само че не подмина политическите разлики и силовия му метод, довел до рецесии във Венецуела, Иран и другаде.

Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия:Що се отнася до руско-американските връзки - няма да предсказвам. Политиката на Съединените щати се дефинира от президента.
Вашингтон би трябвало да се дистанцира от военнолюбци, съобщи Техеран и повтори, че не може да има договаряния преди повдигане на американските наказания.

Хасан Рохани - президент на Иран: Американците би трябвало да знаят, че подстрекателството към война и военнолюбците не са в тяхна изгода.
Уволнението на Болтън стана ден откакто Северна Корея изрази подготвеност за възобновяване на договарянията с Вашингтон, само че реализира и следващ ракетен старт. В предишното Пхенян дефинира Болтън като " боен фанатик ". Президентът Тръмп един път се пошегувал че " няма война, която Джон да не харесва ".

При службата си в Държавния департамент при Буш-син, Болтън е държал на бюрото си обезопасена ръчна граната, а записките му от 2007-ма са озаглавени " Капитулацията не е опция ". Смята се, че той е одобрил проекта за въздушен удар против Иран тази година, анулиран от президента Тръмп в последната минута.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР