Москва обяви, че няма никакви очаквания след уволнението на американския

...
Москва обяви, че няма никакви очаквания след уволнението на американския
Коментари Харесай

Президентът Тръмп уволни съветника си Болтън в Туитър

Москва разгласи, че няма " никакви упования " след уволнението на американския консултант по националната сигурност. Джон Болтън беше освободен нощес с следващ туит на президента Тръмп, оповестява Българска национална телевизия.

Смята се, че решението е подбудено най-много от различия по Северна Корея и Иран. Техеран дефинира Болтън като основния военнолюбец във Вашингтон и акцентира, че няма място за договаряния до момента в който американските наказания против Иран остават в действие.

След оставката, поискана от президента Тръмп, Джон Болтън осъмна в дома си в Бетезда, Мериленд. Той е третият консултант по националната сигурност, отхвърлен от екипа на Доналд Тръмп. Настояваше за силово събаряне на ръководещата династия в Северна Корея, по корав метод към Иран, Русия и Афганистан.

Говорител на Кремъл изрази разбиране, че наличието или отсъствието на даден чиновник, даже и почитан, не може да има съществено отражение върху американската външна политика.

Външният министър Лавров дефинира Болтън като доста прелестен и ерудиран събеседник, само че не подмина политическите разлики и силовия му метод, довел до рецесии във Венецуела, Иран и другаде.

Сергей Лавров - министър на външните работи на Русия:Що се отнася до руско-американските връзки - няма да предсказвам. Политиката на Съединените щати се дефинира от президента.
Вашингтон би трябвало да се дистанцира от военнолюбци, съобщи Техеран и повтори, че не може да има договаряния преди повдигане на американските наказания.

Хасан Рохани - президент на Иран: Американците би трябвало да знаят, че подстрекателството към война и военнолюбците не са в тяхна изгода.
Уволнението на Болтън стана ден откакто Северна Корея изрази подготвеност за възобновяване на договарянията с Вашингтон, само че реализира и следващ ракетен старт. В предишното Пхенян дефинира Болтън като " боен фанатик ". Президентът Тръмп един път се пошегувал че " няма война, която Джон да не харесва ".

При службата си в Държавния департамент при Буш-син, Болтън е държал на бюрото си обезопасена ръчна граната, а записките му от 2007-ма са озаглавени " Капитулацията не е опция ". Смята се, че той е одобрил проекта за въздушен удар против Иран тази година, анулиран от президента Тръмп в последната минута.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР