Москва обвини външна намеса“ за провокирането на безредици, които затвориха

...
Москва обвини външна намеса“ за провокирането на безредици, които затвориха
Коментари Харесай

Русия обвинява Украйна и Запада за безредиците на летището в Дагестан

Москва упрекна „ външна интервенция “ за провокирането на вълнения, които затвориха летище в мюсюлманската република Дагестан в Русия, предупреждавайки, че няма да толерира напъните за „ разединение на Русия общество ”.

Кремъл сподели в понеделник, че Украйна, с която Русия води тежка война след нахлуването предходната година, е изиграла „ основна роля “ в подклаждането на антиизраелски митинг и последвалото принуждение на летището. Руски публични лица също допускат интервенция на Запада.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Руското летище в Дагестан затворено след антиизраелски митинги: Какво би трябвало да знаете Русия споделя Израелската бомбардировка на Газа опонира на интернационалното право Войната на Израел в Газа може да се популяризира отвън Близкия изток: Путин на Русия Русия ще облекчи вложенията за „ другарски “ страни завършек на списъка

Стотици щурмуваха основното летище на Дагестан, сякаш с цел да стачкуват против идването на полет от Израел на фона на войната му с Газа, в неделя.

Тълпата проби защитата, като някои съумяха да стигнат до пистата на летище Махачкала, преди да бъдат отстранени от силите за сигурност. Двадесет души са ранени при мелето, в това число девет служители на реда, съгласно съветското вътрешно министерство. Оттогава полицията е арестувала 60 „ дейни участници в безредиците “.


„ Външна интервенция “

Руското външно министерство в понеделник упрекна Киев, че е оказал помощ за организирането на разтърсванията на летището.

„ Престъпният режим в Киев изигра директна и основна роля в осъществяването на последния унищожителен акт “, сподели в изказване говорителката на външните работи на Русия Мария Захарова.

Губернаторът на Дагестан Сергей Меликов съответно упрекна авторитетен обществен медиен канал, който съгласно него се ръководи от „ предатели “, работещи от Украйна, за подхранването на безредиците.

Меликов сподели, че безредиците са били подбудени от изявления в платформата за обществени медии Telegram от канала Utro Dagestan.

Каналът, който има към 60 000 почитатели, прикани за всеобщо събиране на летището, с цел да спрат „ нежелани “ пасажери да влизат с постоянен полет от Израел.

Москва също упрекна неназовани задгранични артисти в подстрекателство на вълненията, като сподели, че са употребявали изображения на човешко страдалчество в Газа, с цел да нагнетят напрежение.

„ Вчерашните събития на летището в Махачкала значително са резултат от външна интервенция “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Президентът Владимир Путин ще се срещне с министъра на защитата на Русия и шефовете на разузнаването, с цел да обсъдят „ опитите на Запада да употребява събитията в Близкия изток, с цел да раздели съветското общество “, сподели Песков.

„ Възмущение “

Гневна навалица се появи на летището в Махачкала в неделя вечерта, откакто се разчу, че полет на съветската самолетна компания Red Wings от Израел каца, съгласно известия в локалните вести.

Видеоклипове от митинга в обществените медии демонстрираха навалица, която разрушава стъклени порти и тича през летището, като някои скандират антиеврейски лозунги. На полето за кацане някои бяха видяни да развяват палестински флагове, а други ревизираха паспортите на идващите пасажери.

Няколко локални канала в Telegram също демонстрираха фотоси и видеоклипове на десетки хора, чакащи пред летището, наподобява, с цел да спрат коли. Друга група е видяна да се пробва да преобърне патрулен камион. Във видеоклиповете може да се види един протестиращ, който държи табела с надпис: „ Убийците на деца нямат място в Дагестан “.

Израелските пасажери са били изолирани и охранявани, съгласно израелските медии, цитирайки израелски чиновници по сигурността.

Правителството на Русия предизвести протестиращите посредством Telegram „ да не не престават с противозаконните дейности и да не се намесват в работата на чиновниците на летището “.

Върховният мюфтия на Дагестан шейх Ахмад Афанди сподели на жителите, че макар че схваща тяхното „ отвращение “, казусът не може да бъде решен по този метод. Той помоли жителите да не се събират, а да проявят „ оптимално самообладание и успокоение “, във видео, споделено с Telegram.

Инцидентът идва, до момента в който Израел уголемява наземното си навлизане в линията Газа, макар че тежките въздушни бомбардировки не престават. Длъжностни лица в Газа споделят, че повече от 8000 палестинци, в това число 3324 деца, са били убити от началото на войната на 7 октомври, когато Хамас, групата, ръководеща обсадения анклав, предприе изненадваща офанзива в Израел. Това нахлуване умъртви минимум 1400 израелци и задгранични жители, съгласно израелски публични лица.

В изказване, оповестено в неделя вечерта, кабинетът на израелския министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че Израел „ чака съветските правоприлагащи органи да защитят сигурността на всички израелски жители и евреи, където и да се намират, и да работят уверено против бунтовниците и против дивото подстрекаване, ориентирано против евреи и израелци ”.

По-рано в неделя организация РИА Новости заяви, че еврейски център в град Налчик, в близката република Кабардино-Балкария, е бил запален.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР