Москва обвини Киев, че се отказва преговориВойната в Украйна трябва

...
Москва обвини Киев, че се отказва преговориВойната в Украйна трябва
Коментари Харесай

Войната в Украйна трябва да приключи - южноафриканският президент Рамафоса разговаря с Путин


Москва упрекна Киев, че се отхвърля договаряния

Войната в Украйна би трябвало да завърши, съобщи президентът на Южна Африка Сирил Рамафоса на съветския водач Владимир Путин. Двамата разговаряха в Санкт Петербург в събота като част от мирна задача с шест други африкански страни.

Украинският президент Володимир Зеленски сподели на делегацията в петък, че няма да стартира договаряния с Русия, до момента в който те окупират украинска земя.

Путин от своя страна упрекна Киев, че се отхвърля от договаряния с Москва. Владимир Путин сподели на африканските си сътрудници чернова на мирното съглашение, което беше в съгласие по време на руско-украинските договаряния в Истанбул в края на март предходната година. Той увери, че документът е бил подписан от ръководителя на украинската делегация. И добави, че украинската страна се е отказала от съглашението след изтеглянето на съветските войски от региона на Киев.

Освен това Путин съобщи, че оповестяването на самостоятелност от по този начин наречените Донецка и Луганска национална република, признаването им от Русия и нейните следващи дейности изцяло съответствали на Устава на Организация на обединените нации.

На срещата в Санкт Петербург Рамафоса също прикани двете страни да си разменят военнопленници. Той предизвести Путин за въздействието на войната върху Африка и добави, че това би трябвало да бъде решено посредством дипломация.

„ Войната не може да продължава постоянно. Всички войни би трябвало да бъдат уредени и да приключат на някакъв стадий “, сподели той. „ И ние сме тук, с цел да предадем доста ясно обръщение, че бихме желали тази война да бъде прекъсната “.

Войната мощно ограничи износа на зърно от Украйна и на торове от Русия, което засегна по-специално африканските страни и ускори световната продоволствена рецесия.

Руският президент уточни, че износът на селскостопанска продукция през украинските черноморски пристанища нямало да реши въпроса.

Според него едвам към 3% от тази продукция достигали до най-бедните и нуждаещи се страни в Африка, а над 37% оставали в Европейския съюз. Той сподели още, че Русия е извеждала деца от зоната на спора, с цел да ги избави и увери, че няма нищо срещу те да бъдат върнати на родителите им.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР