Москва. Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) публикува

...
Москва. Общоруският център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ) публикува
Коментари Харесай

„Российская газета“: Повече от 30% от руснаците са готови да посетят Република Сръбска

Москва. Общоруският център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ) разгласява данни от изследвания за това какво руснаците знаят за Република Сръбска (част от Босна и Херцеговина) и дали тя се смята за туристическа дестинация, написа съветският вестник “Российская газета “ .
Прави усещане, че съгласно получените резултати един на всеки 10 руснаци (11 процента) знае вярното местонахождение на Република Сръбска (РС) на територията на Босна и Херцеговина. Като цяло повече от половината от интервюираните признават, че или не знаят точното местонахождение на районен съд, или за първи път чуват за такава република.
По-голямата част от съветските жители в никакъв случай не са се замисляли да прекарат почивка в Република Сръбска (95 процента). И измежду тези, които към момента са мислили за това, жителите на Москва и Санкт Петербург са по-склонни да отидат там. В същото време 35 % от руснаците биха желали да прекарат ваканциите си в тази република, в случай че е допустимо.
" Тук всичко е доста налично и на ниска цена и най-важното е, че хората, другарски настроени към нас, те са сърби, които постоянно са били доста положителни с руснаците ", показа усещанията си Владимир Соловьов, ръководител на съюза на съветските публицисти. " Готов съм да кажа, че тази страна има огромни вероятности за съветски туристите. “
Изданието напомня, че в Република Сръбска има ски и летен туристически курорт от интернационална класа - Яхорина (през 1984 година тук се организират XIV зимни олимпийски игри).
Освен това в Република Сръбска в покрайнините на град Добой в село Ритешич е основан Манастирският комплекс на Света Матрона от Москва и съветско етническо село от 2009 година, а в Баня Лука е почнало строителството на руско-сръбска черква през 2018 година. В тази връзка вестникът цитира апела към руснаците на световноизвестния режисьор Емир Кустурица: „ Пътувайте там, където сте обичани - в Република Сръбска! “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР