Москва/Ню Йорк. Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя

...
Москва/Ню Йорк. Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя
Коментари Харесай

„Известия“: Небензя обяви условията за по-нататъшното ядрено разоръжаване

Москва/Ню Йорк. Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя разгласи изискванията, нужни за по-нататъшното нуклеарно разоръжаване в света, написа вестник „ Известия “ .

По думите му, международната общественост би трябвало да реши проблемите, свързани с разгръщането на американските система за противовъздушна защита в другите страни, вероятността от поява на въоръжение в космоса и едностранния напън, който се упражнява посредством въвеждане на наказания, които не са утвърдени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Освен това, с цел да се основат предпоставки за нуклеарно разоръжаване, е нужно да се оздрави стратегическата обстановка в обособени райони и в света като цяло.
«Това е допустимо единствено в случай че се регистрира целият комплекс от фактори, които оказват влияние на стратегическата непоклатимост и интернационалната сигурност “, е декларирал съветският посланик. Към тези фактори той отнася точно американското разрастване
По целия свят на системи за противовъздушна защита, създаването на висококачествени настъпателни оръжия, милитаризацията на космоса, разхлабване на самите интернационалните контракти в областта на контрола над въоръженията и опити да се отслаби отбранителния капацитет над другите страни.
«Докато не се разрешат посочените проблеми надали е допустимо да се реализира интернационална сигурност, която да е удобна, с цел да се подхващат по-нататъшни стъпки по пътя към нуклеарното въоръжаване », обобщава Небензя.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР