Москва няма планове да използва ядрени оръжия в Украйна, каза

...
Москва няма планове да използва ядрени оръжия в Украйна, каза
Коментари Харесай

„Интерфакс“: Москва казва, че няма планове за използване на ядрени оръжия в Украйна

Москва няма проекти да употребява нуклеарни оръжия в Украйна, сподели заместник-директорът на отдела за информация и преса на съветското външно министерство Алексей Зайцев, заяви „ Интерфакс “.

„ Сценариите за вероятно потребление на нуклеарно оръжие са ясно посочени в съветските доктринални документи. Те не са използвани за осъществяването на дилемите, сложени по време на специфичната военна интервенция в Украйна ", сподели той по врема на брифинг.

Той напомни, че съветският външен министър Сергей Лавров неведнъж е заявявал, че Русия „ в никакъв случай не е серпантина напъните си за реализиране на съглашения, които да подсигуряват неизбухването на нуклеарна война “.

„ В същото време би било потребно западните страни, водени от Съединените щати, да поддържат ясно схващане за безспорната недопустимост на безотговорна ескалация на техните антируски дейности, в това число основаване на стратегически закани, неприемливи за Русия и поощряване на изразителност за фиктивна съветска нуклеарна опасност, изкривяваща думите на нашите представители “, добави Зайцев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР