Москва. Новият руски подвижен разузнавателен пункт ПРП-4А Аргус“ за първи

...
Москва. Новият руски подвижен разузнавателен пункт ПРП-4А Аргус“ за първи
Коментари Харесай

„Военний обозреватель“: В Сирия са проведени изпитания в бойни условия на бронеразузнавача „Аргус“

Москва. Новият съветски преносим разследващ пункт ПРП-4А „ Аргус “ за първи път е бил видян в Сирия в базата Хмеймим преди към една година. Той е минал тествания в действителни условия в Близкия Изток, взаимодействайки с артилерийски подразделения, оповестява съветският боен портал „ Военний обозреватель “ .
За намирането на противников цели на борда на бронираната машина има РЛС (радио-локационна станция) 1Л-120-1, способна да „ вижда “ разнообразни цели в дъжд, снеговалеж и през димова завеса. С нея вражеската техника може да бъде засечена на разстояние до 16 км, а обособени бойци – на отдалеченост до 7 км.
Екипажът е получил в свое предписание топловизьор, допускащ да се организира разузнаване през нощта със същата успеваемост, както денем.
„ Аргус “ е оборудван със модерни средства за връзка и инсталация за събиране, запазване и предаване на информация за откритите цели.
На ПРП-4А има също система за прекъсване на високоточно оръжие.
Въоръжението му е 7,62 мм картечница ПКТМ с боекомплект от хиляда патрона. Тежи 13,8 т, мощността на мотора е 300 к.с., оптималната скорост е 64 км/ч по суша и 7 км/ч по вода. Може да измине до 550 км и има екипаж от 4 души.
Съдейки по наличната информация, отбелязва „ Военний обозреватель “, „ Аргус “ е издържал сполучливо командировката в Близкия Изток и сега тези машини не престават да постъпват в частите на Руската войска.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР