Москва не си прави илюзии за взаимодействие със САЩ и

...
Москва не си прави илюзии за взаимодействие със САЩ и
Коментари Харесай

Русия не знае кога ще върне посланика си в САЩ

Москва не си прави илюзии за взаимоотношение със Съединени американски щати и не може да се приказва за рестартиране на връзките в сегашния подтекст, съобщи заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от ТАСС.

Москва чува сигналите на Вашингтон и верните думи за значимостта на постоянните и предвидими връзки и построяването на прагматичен разговор. " Всичко това съответствува с нашия метод. Ние не си вършим илюзии за връзките със Съединените щати и несъмнено, в този момент не може да се приказва за нулиране ".

Русия може да намерения за изключване на Съединени американски щати от листата на недружелюбните страни, в случай че наличието на политиката на Вашингтон по отношение на Москва се промени към по-добро. " Ако нещо в наличието на американската политика в съветска посока стартира да се трансформира към по-добро, тогава можем да помислим за унищожаване на рестриктивните мерки. Правителството на Руската федерация, в случай че има основателни аргументи за това, може да вземе решения за смяна на листата ".

Рябков изясни, че не знае какъв брой значимо е изключването от листата на недружелюбните страни за Съединени американски щати. " Досега не сме получавали претенции за изключване на Съединени американски щати от листата на страните, извършващи недружелюбни дейности. По един или различен метод критериите за изключване от този лист са държанието на управляващите на страната и тяхната подготвеност да подхващат на практика стъпки. "

Русия е подготвена да отстрани рестриктивните мерки, наложени на задачите на Съединени американски щати в чужбина, само че строго на реципрочна основа. " Ако американците са подготвени да възстановяват действието на задграничните ни задачи в Съединени американски щати. Няма обаче такива признаци до момента ".

Рябков не е подготвен да предвижда момента на завръщане на съветския дипломат Анатолий Антонов в Съединени американски щати. " Посланик Антонов продължава контактите както в държавните структури, по този начин и в публични и политически кръгове. Тази работа изисква старания и време и ние сме в стеснен контакт с него. Все още не съм подготвен да предскажа даже приблизителните дати на завръщането му във Вашингтон ".

Разширяването на листата с недружелюбни страни е допустимо, само че Москва не желае този лист да стане безконечен, разяснява Рябков.

" Списъкът на недружелюбните страни може да се разшири, макар че не бихме желали този лист на страните да стане безконечен. Досега най-безумната, да речем, позиция в борбата с нас е заета от Вашингтон и Прага.

" Това, което виждаме в съответната държавна заповед е отражение на действителното положение на нещата. Тук няма детайл на изразителност ".

Миналата седмица публично бе оповестен лист с недружелюбни непознати страни, утвърден от съветското държавно управление. Включва единствено Съединени американски щати и Чехия. В документа се показва, че Чехия ще може да наеме в своята дипломатическа задача в Русия не повече от 19 служащи - жители на Русия и трети страни, а Съединени американски щати - нито един.

Съединени американски щати употребяват ограничаващите ограничения, въведени от Русия в работата на дипломатическите задачи, като предлог за прекъсване на консулски услуги, Рябков.

" Многократно сме предупреждавали американците, че при липса на позитивен отговор от тяхна страна на нашите оферти за това по какъв начин да се оправят изискванията за действието на задграничните задачи, казусът може да вземе сериозен поврат. Американците употребяват тази обстановка като опрощение, с цел да решат някакви свои проблеми, свързани с действието на консулските служби. "

Въпреки натиска, упражняван върху съветските задачи в Съединени американски щати, те от своя страна не престават да работят без ограничавания за консулските служби. " Продължаваме, доколкото е допустимо, да работим, без да понижаваме равнището на консулските услуги. Възнамеряваме да вършим това и в бъдеще ".

Според Рябков, Съединени американски щати биха могли да се въздържат да вземат решение за ограничение на издаването на немигрантски визи и за понижаване на консулските служби, само че американската страна не е подготвена за взаимни отстъпки. " Засега не виждаме нищо в американските стъпки, с изключение на демонстративни ограничения. Съединени американски щати не се интересуват от удобството на хората да употребяват услугите и тук, и там ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР