Москва не отказва да преговаря с Киев и се надява,

...
Москва не отказва да преговаря с Киев и се надява,
Коментари Харесай

Москва е готова на преговори, но САЩ изискват от Киев победа

Москва не отхвърля да договаря с Киев и се надява, че ще бъде допустимо да се реализиран съглашения по дипломатическата линия, сподели съветският президент Владимир Путин на среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш във вторник.

На собствен ред Съединени американски щати и техните съдружници не престават консултациите по въпроса за изпращане на военна помощ към Украйна. Както сподели шефът на Пентагона Лойд Остин във вторник, те ще се организират на месечна база.

В същото време съветската войска и формирования на ДНР и ЛНР, както заяви съветското министерство на защитата, към този момент освободиха обилни територии на Донецката и Луганската национални републики, цялата Херсонска област, част от Харковската, Запорожската и Николаевски региони от началото на специфичната военна интервенция.

За спецоперацията

От началото на специфичната военна интервенция в Украйна съветските въоръжени сили са унищожили 141 самолета, 110 хеликоптера, 589 безпилотни летателни апарата, 272 зенитно-ракетни системи, 2588 танка и други бойни бронирани машини. Генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата, съобщи във вторник, че през миналия ден самолети на Върховен касационен съд на Русия са поразили 33 украински военни цели.

В същото време стартира сеитбена акция в освободените територии на Донбас и Южна Украйна. Според ръководителя на Националния център за надзор на защитата на Руската федерация генерал-полковник Михаил Мизинцев тя се организира на териториите на Луганската и Донецка национални републики, както и в Херсонска, Харковска, Запорожка и Николаевска области.

Участие на Организация на обединените нации и МКЧК в евакуациите

Президентът на Русия на среща с генералния секретар на Организация на обединените нации съобщи, че Русия има право да признае независимостта на Донецката и Луганската национални републики и да им окаже военна помощ. Путин се базира на косовския казус, като означи, че Международният съд признава, че при практикуване на правото на самоопределяне територия на която и да е страна не е длъжна да кандидатства за позволение за обявление на своя суверенитет от централните управляващи на страната.

" Аз персонално прочетох всички мнения - и правни, и административни, на политическите органи на Съединени американски щати, европейските страни. Всички поддържаха това ", сподели той.

По прилика с това, републиките на Донбас имаха същото право да заявяват своя суверенитет, „ тъй като е основан казус “, акцентира президентът на Руската федерация.

На срещата си в Москва Путин и Гутериш разискаха и опцията за евакуация на цивилни от завода " Азовстал ". Стефан Дюжарик, представител на генералния секретар на Организация на обединените нации, сподели в изказване във вторник, че „ президентът се е съгласил по принцип с присъединяване на Организация на обединените нации и Международния комитет на Червения кръст в евакуацията на цивилни от Азовстал цех в Мариупол “.

Съединени американски щати желаят победа

Съединените щати желаят да видят Украйна да завоюва борбата против Русия, сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс във вторник. За постигането на тази цел, добави Прайс, Вашингтон работи в две направления – дава на Киев военна помощ, която към този момент е достигнала 3,8 милиарда $ от началото на специфичната военна интервенция, а също по този начин оказва напън върху Москва посредством наказания, визи и ограничавания за експорт.

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин, след извършени съвещания в авиобаза Рамщайн в Германия по отношение на западната военна помощ за Киев, разгласи основаването на контактна група за самоотбраната на Украйна.

„ Контактната група ще бъде средство за страните с благосклонност да засилят напъните си, да координират нашата помощ и да се съсредоточат върху успеха в днешната битка “, сподели той.

Според Остин е разисквано и усилването на напъните за подсилване на въоръжените сили на Украйна. Министърът уточни, че Съединени американски щати ще продължат да молят към разнообразни страни с апел за даване на спомагателна военна помощ на Киев.

Председателят на Обединения шеф на щабовете (JSC) на въоръжените сили на Съединени американски щати военачалник Марк Мили счита, че събитията през идващите няколко седмици ще играят основна роля във връзка с изхода от военните дейности в Украйна. Ръководителят на ОНЩ също по този начин означи значимостта на това Западът да продължи да оказва военна помощ на Киев.

" Законни военни цели "

Провокацията от Лондон на режима в Киев да употребява западни оръжия против Руската федерация ще докара до симетричен отговор, съобщи съветското министерство на защитата във вторник, разяснявайки изказванията на английския заместник-министър на защитата Джеймс Хипи.

По-рано, в изявление за радиостанцията BBC, той сподели, че Лондон разрешава на Киев да нанася удари по „ законни военни цели “ в Русия, употребявайки западни оръжия.

В отговор съветското министерство на защитата напомни, че съветските въоръжени сили са в денонощна подготвеност за нанасяне на ответни удари с високоточно оръжие с огромен обхват на съответните центрове за взимане на решения в Киев. От ведомството прибавят, че съветниците от жителите на една от западните страни, ситуирани там, „ няма безусловно да съставляват проблем “, когато Русия взема решения за реакция.

За бежанците

През миналото денонощие броят на бежанците, пристигнали от Украйна в прилежащи страни, се е нараснал с над 32 хиляди и възлиза на 5,26 милиона, заяви във вторник Службата на Върховния комисар на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН).

ВКБООН прикани във вторник международната общественост с апел да отпусне 1,85 милиарда $ за потребностите на 8,3 милиона бежанци от Украйна в прилежащи страни. В първичните прогнози на ВКБООН, оповестени на 25 февруари, се споделяше, че до 4 милиона бежанци могат да изоставен Украйна.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР