Москва не е съгласна с изявлението върховният представител на ЕС

...
Москва не е съгласна с изявлението върховният представител на ЕС
Коментари Харесай

Песков към Борел: ЕС няма право да нарича Русия или Китай авторитарни

Москва не е съгласна с изказването висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел за съюза сред Русия и Китай като „ съюз на две властнически страни, противопоставящи се на демокрацията “. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков, предава

" Абсолютно не сме съгласни, първо, с обстоятелството, че приказваме за властнически режими. Не считаме, че Европейски Съюз има право да прави сходни оценки на Руската федерация или Китайската национална република ", акцентира представителят на Кремъл.

„ Ние сме огромни суверенни страни със лична политическа система, със лична конструкция на страната. Ние почитаме структурата на другите страни и считаме, че имаме право да чакаме същото отношение към нас “, сподели Песков.

„ Това заявление на Борел не се вписва в тази логичност ", добави Песков.

Във вторник висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността изрази мнение, че взаимното изказване на Китай и Русия може да се трансформира в основа за мощен съюз на двете страни, които по думите му са властнически и " противопоставящи се на демокрацията ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР