Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми, каза

...
Москва направи всичко възможно, за да реши световните проблеми, каза
Коментари Харесай

Какво каза Путин в двучасовата си реч

Москва направи всичко допустимо, с цел да реши международните проблеми, сподели президентът на РФ

”Ние пазиме освен нашите ползи, само че и позицията, че не може да има разделяне в света на ”цивилизовани страни ” и всички останали. Русия е срещу сходно разделяне. Москва направи всичко допустимо, с цел да реши международните проблеми. Бяхме търпеливи. Но зад тила ни подготвяха различен сюжет. Искам да повторя - те започнаха войната и ние използваме мощ, с цел да я спрем ”, сподели при започване на словото си президентът на РФ Владимир Путин.

Той беше безапелационен, че Русия пази своите жители и домовете им.

" В резултат на американски военни акции са починали към 1 милион души, а над 30 милиона са бежанци. Това никой в света няма да го не помни ", добави Путин и съобщи, че Западът употребява Украйна като терен и полигон против Русия.
Руският президент твърди в речта си, че " Донбас и Украйна са се трансформирали в тотална неистина " на Запада, който се е отдръпнал от фундаменталните съглашения и се пробва да разшири НАТО като " покрива Русия с чадър ".
" Невъзможно е да бъде победена Русия на бойното поле, по тази причина се правят все по-агресивни осведомителни офанзиви. Постоянно лъжат, не стопират офанзивите против нашата просвета, против Руската православна черква ", означи още президентът и акцентира, че " Западът възнамерява да трансформира спора в Украйна в световен ".
" Ние в никакъв случай няма да станем като Киев и западните страни, няма да разчистваме сметки с тези, които направиха крачка настрана и се отдръпнаха от родината си. Нека това остане на тяхната съвест. Основното е, че жителите им дадоха морална оценка. Гордеем се, че нашият многонационален народ зае кардинална позиция и поддържа нашите дейности в отбрана на Донбас ", сподели Путин и продължи:
" За хората никой не намерения, трансфораха ги в " консуматив ". Тъжно, само че факт. И отговорността е на Киев и Запада ".
" Сега още веднъж сме дружно, което значи, че сме още по-силни. И ще създадем всичко, с цел да се върне дълго чаканият мир по нашите земи. Нашите герои се борят за това, за своите предшественици, за бъдещето на децата и внуците, за обединяването на нашия народ ", безапелационен беше съветският президент, обявявайки минута безмълвие. Той съобщи, че се прекланя пред фамилиите на бойците и техните съпруги, а думите му бяха приветствани от публиката.
Според Путин всяко семейство би трябвало да бъде заобиколено от грижи и почитание, " техните потребности би трябвало да бъдат задоволени без администрация ". За тази цел Путин предложи основаването на специфичен фонд, който да дава цялостна целева поддръжка в сходни обстановки.
Той разгласи, че фамилиите на всички починали и ветерани ще могат да се възползват от услугите на обществен служащ.
Трябва да се увеличи равнището във всички подразделения на съветската войска, акцентира още съветският държавен глава.
" Санкциите против Русия целяха да накарат нашите жители да страдат. Но това не се случи. Икономическите управляващи съумяха да запазят устойчива стопанската система на страната ни, не позволиха недостиг и провал на финансовата система ", добави Владимир Путин.
" Тези, които потеглиха по пътя на измяната към Русия, ще бъдат подведени под отговорност, само че ние няма да организираме " лов на вещици ", сподели още президентът и продължи:
" Който тръгне по пътя на директното изменничество, извърши терористични и други закононарушения против сигурността на нашето общество, териториалната целокупност на страната, ще носи отговорност по закон ", сподели Путин.
Вниманието към речта на Путин е изключително засилено, защото се чака той да даде информация за хода на войната в Украйна, която от своя страна има значение за протичащото се в интернационален проект.

" Всички чакат посланието с вярата да чуят оценката на ставащото, на специфичната военна интервенция, на интернационалната обстановка и визията на президента по какъв начин се оправяме с това и по какъв начин ще се развиваме по-нататък ", изясни по-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков.
В изложбения комплекс " Гостиный двор " в центъра на Москва участват участници в бойните дейности в Украйна, както и ръководителите на по този начин наречените нови територии или отчасти анексираните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област.

Путин обаче не загатна, че починалите руснаци в експанзията против Украйна към този момент са към 200 000. Пропусна също недоволството на хиляди съветски жители от мобилизацията, която изпраща на сигурна гибел хиляди млади жители на Русия.

Пропусна тематиката за сриващата се съветска стопанска система поради глобите, наложени против Москва. Нито дума не се чу за голямата корупция, обхванала и Министерството на защитата, където са потънали милиарди сякаш за ново оръжие и техника, само че трансформирали се в богати имения на генерали и на самия министър Шойгу.

Путин не отрони дума и за зверствата, осъществявани от съветската войска, частната " Вагнер " и чеченците на Кадиров в Украйна. За обстрелите на мирни села и градове, на обекти от енергетиката, на лечебни заведения и учебни заведения.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР