Москва. На 5 февруари с концерт в Държавния академичен Болшой

...
Москва. На 5 февруари с концерт в Държавния академичен Болшой
Коментари Харесай

Русия: С концерт в Държавния академичен Болшой театър ще се състои официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в Москва

Москва. На 5 февруари с концерт в Държавния научен Болшой спектакъл ще се състои формалното разкриване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в Москва. Това оповестиха от Българското посолство в Москва . Извънредният и пълномощен дипломат на България в Руската федерация Бойко Коцев ще открие вечерта със слово пред съветски публични лица, министри, посланици и дипломати, депутати, сенатори, публични дейци, членове на българската диаспора. Ще прозвучат химните на България и на Европейския съюз.
В концерта присъединяване ще вземат младите български оперни артисти и музиканти, които към този момент имат самопризнание на наши и международни подиуми: Илина Михайлова (сопрано), Мария Жекова (мецосопрано), Борис Луков (тенор), Венцеслав Анастасов (баритон), Петра Атанасова (флейта) и Вилиана Вълчева (пиано). Наред с българските реализатори в концерта ще вземат участие и Струнен квартет „ Четири ключа ”, формиран от музиканти на Болшой спектакъл.
Програмата на концерта включва творби на българските композитори Добри Христов, Георги Костов, Иван Янков, Марин Вълчанов. Прозвучаха композиции на Николай Римски-Корсаков, Шарл Гуно, Джакомо Пучини, Джузепе Верди, Жорж Бизе, Сен-Санс, Йоханес Брамс, Франц Лехар, Агустин Лара.
Водещи на вечерта са добре познатият на съветската аудитория Драгомир Драганов и Йоанна Драгнева.
С голям триумф мина и концертът на поканените за откриването на председателството български артисти и музиканти на 4 февруари в Рахманиновската зала на Московската държавна консерватория. Този концерт сложи начало на цикъл от концерти на български реализатори, които ще се проведат през 2018 година в Московската консерватория.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР